
- Emlak Haberleri

- Kartal'da çöken binayla ilgili yürütülen soruşturma tamamlandı
Kartal'da çöken binayla ilgili yürütülen soruşturma tamamlandı
Kartal'da 21 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan olayla ilgili soruşturma tamamlandı.
İstanbul'un Kartal ilçesinde Şubat ayında Yeşilyurt Apartmanının çökmesi sonucu 21 kişi hayatını kaybetmişti. Yaşanan elim olaydan sonra başlatılan soruşturmanın tamamlandığı öğrenildi.15 YILA KADAR HAPİS İSTEMİ
Çöken Yeşilyurt Apartmanı iddianamesinin Anadolu Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildiği bildirildi. AA'nın aktardığı habere göre, hazırlanan iddianamede binanın projesini oluşturan Suzan Çayır, bina inşaatının eknik uygulama sorumlusu Uğur Mısırlıoğlu ve yapı ruhsatının 'Mesuliyet alan' bölümünde sürveyan olarak görev yapan Arzu Keleş Baran için, "Taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına sebep olma" suçundan ikişer yıldan on beşer yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.
NE OLMUŞTU?
6 Şubat 2019 günü öğle saatlerinde Kartal Orhantepe Mahallesi Bankalar Caddesi Sema Sokak'taki Yeşilyurt Apartmanının çökmesi sonucu 21 kişi hayatını kaybetmiş, 14 kişi de yaralı olarak enkazdan çıkarılmıştı.
Yaşanan olaydan sonra Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, binanın çökmesine ilişkin soruşturma başlatmış ve soruşturma kapsamında binanın projesini oluşturan Suzan Çayır, inşaatın teknik uygulama sorumlusu Uğur Mısırlıoğlu, inşaat teknikeri Arzu Keleş Baran, proje ve inşaat mühendisi Osman Mısırlıoğlu gözaltına alınmıştı. Şüphelilerden Suzan Çayır ve Uğur Mısırlıoğlu "Taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma" suçundan tutuklanırken, Arzu Keleş Baran ve Osman Mısırlıoğlu ise adli kontrol tedbirleri kapsamında serbest bırakılmıştı. Öte yandan Suzan Çayır, avukatının itirazı üzerine tutuklandıktan bir ay sonra tahliye edilmişti.
HABER İLE İLGİLİ YORUMLAR
henüz yorum yok
GÜNDEM HABERLERİ
Nurol GYO ve Prokar iş birliğinde yeni bir proje URLA 77
Nurol GYO ve Prokar iş birliğiyle kurulan NP Ortaklığı tarafından hayata geçirilen URLA 77, değişen
18 June 2026
Birinci El Konut Pazarında; Konuta Erişimde “Evim Modellerinin“ Zamanı Gelmedi Mi?
Gayrimenkul Proje Pazarlama ve Satış Platformu ( GPPS ) Kurucu Başkanı Bilge ÖZDEMİR, Türkiye'de tas













