
- Emlak Haberleri

- Konut fiyatları 6 ay içinde artacak
Konut fiyatları 6 ay içinde artacak
KONUTDER ve Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Z. Altan Elmas, ‘Türkiye İçin Kazanç Vakti’ kampanyasının sona ermesiyle birlikte konut fiyatlarında artış yaşanacağını söyledi.
29 Ekim tarihinde başlatılan ve çok sayıda konut firmasının katılım gösterdiği ‘Türkiye İçin Kazanç Vakti’ kampanyası devam ediyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı başta olmak üzere çok sayıda gayrimenkul kuruluşunun destek verdiği kampanyada oldukça cazip fiyat ve ödeme koşulları bulunuyor. Konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulunan Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) Başkanı Z. Altan Elmas, 6 ay içerisinde konut stoklarının erimesiyle birlikte fiyatların artacağını ve bu dönemde konuta yatırım yapmanın oldukça avantajlı olduğunu söyledi. Aynı zamanda Sur Yapı’nın Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı yürüten Elmas, konut satışlarının oldukça büyük bir ivme kazandığını ve kampanyadan yararlanmak isteyenlerin ellerini çabuk tutması gerektiğini dile getirdi.
1 AYDA 5 BİN KONUT SATILDI
Elmas, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın öncülüğünde başlatılan ‘Türkiye İçin Kazanç Vakti’ kampanyasının sektöre büyük bir hareketlilik getirdiğini belirterek, ekonomide yaşanan durgunluktan etkilenen konut piyasasının son bir ay içerisinde oldukça büyük bir ivme kazandığını söyledi. Son 1 ayda satılan konut sayısının 5 bine ulaştığını belirten Elmas, KONUTDER olarak kampanyaya 16 proje ile katılım gösterdiklerini ve bu desteğin devam edeceğini ifade etti.
2 Aylık kampanya sürecinin tamamlanmasıyla birlikte toplam 10 milyarlık bir ciro beklediğini kaydeden Elmas, toplamda satılan konut sayısının ise 10-12 bin seviyelerinde ulaşacağını tahmin ettiğini söyledi.
HABER İLE İLGİLİ YORUMLAR
henüz yorum yok
GÜNDEM HABERLERİ
Nurol GYO ve Prokar iş birliğinde yeni bir proje URLA 77
Nurol GYO ve Prokar iş birliğiyle kurulan NP Ortaklığı tarafından hayata geçirilen URLA 77, değişen
18 June 2026
Birinci El Konut Pazarında; Konuta Erişimde “Evim Modellerinin“ Zamanı Gelmedi Mi?
Gayrimenkul Proje Pazarlama ve Satış Platformu ( GPPS ) Kurucu Başkanı Bilge ÖZDEMİR, Türkiye'de tas













