
- Emlak Haberleri

- Konutta indirim kampanyası için son 4 gün
Konutta indirim kampanyası için son 4 gün
GYODER, İNDER ve KONUTDER tarafından 15 Mayıs tarihinde başlatılan konutta yüzde 20 indirim kampanyası için son tarih 30 Haziran.
Konut sektörünü canlandırmak için GYODER, İNDER ve KONUTDER gibi öncü kuruluşların başlattığı yüzde 20 indirim kampanyasında son günler. 15 Haziran’da sonra ermesi planlanan, ardından gelen yoğun talepler üzerine 30 Haziran tarihine kadar uzatılan kampanyadan yararlanmak isteyenler, 45 inşaatın hayata geçirdiği 150 projeden, yüzde 20 indirimle ev sahibi olabilecekler. Bilindiği üzere, geçtiğimiz aylarda, ilk olarak devletin, KDV ve tapu harcında indirime gitmesi, ardından bazı kamu bankalarının öncülüğünde, konut kredilerinin yüzde 0.98’e düşürülmesi, konut sektöründe büyük bir hareketliliğe yol açmış, bu gelişmeler karşısında sessiz kalmayan konut firmaları da 15 Mayıs tarihinde konutta büyük bir indirim kampanyası başlatmışlardı. Yüzde 5 peşinat ve yüzde 20 indirimin sağlandığı bu kampanyanın bitiş tarihi ise 30 Haziran. Bu tarihten sonra konut almak isteyenler, kampanyanın sağladığı bu avantajlardan yararlanamayacaklar.
1 AYDA 4.1 MİLYAR LİRA KONUT KREDİSİ ÇEKİLDİ
Kamu bankalarının konut faizlerini yüzde 0.98’e çekmesi, pek çok vatandaşı konut alamaya sevk etmiş durumda. Merkez Bankası’nın yayınladığı verilere göre, 14 Haziran tarihine kadarki bir aylık süreçte, çekilen toplam konut kredisi miktarı 4.1 milyar lirayı bulmuş durumda. Bu rakamın, katılım bankalarında ise 98.5 milyon lirayı geçtiği ifade ediliyor.
HABER İLE İLGİLİ YORUMLAR
henüz yorum yok
GÜNDEM HABERLERİ
Türkiye, Miami’ye konut yatırımında 73 ülke arasında ilk kez 5’inci sıraya yükseldi!
Miami Realtors Derneği tarafından Kasımda açıklanan uluslararası rapora göre, son 22 ayda Miami’den
03 December 2025
İstanbul’un “İyi Ki Dedirten” Yeni Yaşam Projesi: RAMS Park House Maslak
37 yıllık uluslararası deneyimiyle gayrimenkul sektörünün öncülerinden RAMS Türkiye, İstanbul’un en
02 December 2025
Suudi Arabistan’a otel, perakende ve konut projesi Nef’ten milyar dolarlık ortaklık
18 November 2025
2026’da Arsa Yatırımlarında Belirleyici Faktör: Bölgesel Dinamikler ve Doğru Analiz













