
- Emlak Haberleri

- Markalı konut satışlarının yüzde 7'si yabancılara yapıldı
Markalı konut satışlarının yüzde 7'si yabancılara yapıldı
Mart ayında yabancıların markalı konut projelerine ilgisi arttı.
'REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi' Mart 2021 sonuçları kamuoyu ile paylaşıldı. Söz konusu rapor, markalı konut projelerinde gerçekleşen satışlar üzerinden oluşturuluyor.Rapora göre, Mart 2021 döneminde fiyatlar bir önceki aya göre yüzde 0.34, geçen yılın aynı dönemine göre ise yüzde 5.99 oranında arttı. Endeksin başlangıç dönemi olan 2010 yılı Ocak ayına göre ise yüzde 105.40 oranında nominal artış görüldü.
PEŞİNAT KULLANIMI ARTTI
Bu dönemde markalı projelerden konut satın alan müşterilerin peşinat, senet ve banka kredisi kullanım oranlarına bakıldığında peşinat kullanım oranının yüzde 61.56 oranında olduğu görüldü.
Mart ayında banka kredisi kullanım oranı yüzde 14.01 ve senet kullanım oranı yüzde 24.43 olarak görüldü. Bir önceki ayda peşinat kullanım oranı yüzde 57.50, banka kredisi kullanım oranı yüzde 17.02 ve senet kullanım oranı yüzde 25.48 olarak görülmüştü.
YABANCILAR 2+1 TERCİH ETTİ
Mart ayında markalı konut projelerinde gerçekleştirilen satışların yüzde 7.53'lük kısmı yabancılar tarafından yapıldı. Rapora göre, bu satışlarda yüzde 35.71 oranında 2+1 özellikteki konutlar tercih edildi.
STOK ERİTME HIZI ARTTI
Mart ayında markalı konut projelerinde stok erime hızı, adet bazında yüzde 5.71 oranında erime gösterdi. Bir önceki ayda stok erime hızı yüzde 4.02 oranında görülmüştü.
Rapora göre, bu dönemde satışı gerçekleştirilen markalı konutların yüzde 56.87'si bitmiş konut stoklarından, yüzde 43.13'ü bitmemiş konut stoklarından oluştu
HABER İLE İLGİLİ YORUMLAR
henüz yorum yok
GÜNDEM HABERLERİ
POLAT GAYRİMENKUL, BUDAPEŞTE’DEKİ YENİ PROJESİ SEVEN PEARL İLE SEÇKİN BİR YAŞAMIN KAPILARINI ARALIYOR
Türkiye’de ve dünyada, gayrimenkul sektörünün öncü oyuncularından Polat Gayrimenkul, Macaristan’daki
17 November 2025
Türkiye’de konut finansmanı dengeleri değişiyor
Konut kredisi %34 arttı, tasarruf finansmanı %298 büyüdü













