- Emlak Haberleri
- Muğla
- Datça
- Muğla'da konut fiyatları yüzde 52 arttı!
Muğla'da konut fiyatları yüzde 52 arttı!
Konut fiyatlarının en çok arttığı kentlerden olan Muğla'nın bölge bölge fiyat durumu haberimizde…

Endeksa tarafından oluşturulan rapora göre, Muğla'da son 1 senede konut satış fiyatları yüzde 52, kira bedelleri ise yüzde 63 oranında arttı.
Muğla'da ortalama konut metrekare satış fiyatı 8 bin 791 TL, ortalama konut fiyatı 1 milyon 151 bin TL; ortalama metrekare kira bedeli 31.25 TL, ortalama kira ise 3 bin 438 TL olarak görüldü.
Rapora göre, Muğla'da konut fiyatların en fazla artış gösterdiği bölgeler ise, Datça, Milas ve Bodrum şeklinde sıralandı.
DATÇA'DA BÜYÜK ARTIŞ!
Datça'da konut fiyatlarının son bir yıl içerisinde yüzde 83.67 oranında arttığı görüldü. Bölgede ortalama konut metrekare fiyatı 10.35 TL olurken ortalama konut satış fiyatı 983 bin 841 TL olarak görüldü.
Datça'dan sonra en yüksek artış yüzde 77.33 ile Milas'ta görüldü. Milas'ta ortalama konut metrekare fiyat 6.2 TL, ortalama konut fiyatı 695 bin TL seviyesinde görüldü.
Muğla'nın gözde bölgesi Bodrum'da konut fiyatları yıllık bazda yüzde 68.06 oranında arttı. Bodrum'da ortalama konut metrekare fiyat 14.09 TL, ortalama konut satış fiyatı 1 milyon 748 bin TL seviyesinde görüldü.
Dalaman'da fiyatların yüzde 47.71 oranında arttığı belirlenirken bölgede ortalama konut metrekare fiyat 4.16 TL, ortalama konut satış fiyatı 424 bin TL seviyesinde görüldü.
Fethiye'de yüzde 45 oranında artış olurken ortalama konut satış fiyatı 887 bin TL seviyesinde görüldü. Marmaris'te ise yıllık bazda yüzde 37 oranında artış belirlenirken ortalama konut fiyatı 1 milyon 049 bin TL seviyesinde görüldü.
HABER İLE İLGİLİ YORUMLAR
henüz yorum yok
GÜNDEM HABERLERİ

EGE YAPI “ATÖLYE HANE” PROJESİYLE SANATÇILARA KAPILARINI AÇIYOR
Cer İstanbul projesini sanatçılara ücretsiz olarak tahsis eden Ege Yapı, atölye uygulamasını ‘sürekl
18 May 2023

Konut satışlarında Nisan'da sert düşüş
Türkiye genelinde konut satışları nisanda geçen yılın aynı ayına göre yüzde 35,6 azalarak 85 bin 652