
- Şirket Haberleri

- Next Level AVM Ziraat Bankası'na satıldı
Next Level AVM Ziraat Bankası'na satıldı
Pasifik İnşaat'tan Next Level AVM'ye dair çıkan iddialara yanıt geldi.
Ankara'da Pasifik inşaat tarafından hayata geçirilen Next Level AVM hakkında Ziraat Bankası tarafından el konulduğu şeklinde iddialar ortaya atılmıştı. Konuya ilişkin şirketten resmi bilgilendirme geldi.Pasifik İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Erdoğan, Next Level AVM'yi başka alanlara odaklanmak için kendi istekleriyle Ziraat Bankası'na varlık-borç takası yöntemi ile sattıklarını belirterek, "Çok sayıda banka, müşterisi ile bu yetkiyi kullandı. Sadece bize özel bir durum değil. 412 milyon lira borcumuzun karşılığı AVM'yi devrettik" şeklinde konuştu.
Şirket hakkında da bilgilendirmede bulunan Erdoğan, 2019 yılını 2.5 milyar aktif büyüme ile kapatacaklarını ifade etti. Sabah'ta yer alan habere göre, firmanın toplam finansal borcunun 300 milyon TL olduğunu açıklayan Erdoğan, "Önümüzdeki yıl aktif büyüklüğü yüzde 40 artışla 3.5 milyara çıkarmak istiyoruz. İnşaatta yüzde 35 büyüme hedefliyoruz. Borcumuzun da 100 milyon TL artmasını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.
ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR
Pasifik İnşaat'ın Ankara'daki yeni projesi olan Merkez Ankara projesinde inşaat çalışmalarının yüzde 30 oranında tamamlandığı bilgisini aktaran Pasifik İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Erdoğan, projede bin 425 adet konut inşa edildiğini belirterek bu konutların 828 tanesinin 2021 yılının son çeyreğinde teslim edileceğini aktardı. Projede aynı zamanda yüzde 35 oranında satış yapıldı.
2020 yılında Ankara'da yeni bir projeye başlama planlarından bahseden Erdoğan, projenin ruhsatının alındığını açıkladı. Yeni yılın oldukça verimli geçeceği düşüncesini paylaşan Erdoğan, " Önümüzdeki 3-4 aylık dönem, konut alacaklar için tam alım zamanı. Faizler düşük, vadeler uzun, maliyetlerdeki artış fiyatlara yansımadı" diye konuştu.
HABER İLE İLGİLİ YORUMLAR
henüz yorum yok
GÜNDEM HABERLERİ
Esas Gayrimenkul 2025 sürdürülebilirlik raporunu yayımladı: 2030 hedefine 5 yıl erken ulaşıldı
Esas Gayrimenkul, ESCO modeliyle hayata geçen 5,4 milyon Euro büyüklüğündeki yenilenebilir enerji pr
14 April 2026
RAMS Türkiye’den Sanata Destek: Gençlerin Hayal Gücüne Alan Açtı!
RAMS Türkiye, “sadece yapı değil, yaşam üreten” vizyonunu RAMS Çatısı ile sosyal sorumluluk çalışmal
13 April 2026
POPÜLER HABERLER
RAMS Park House Maslak’ta “Bahar Kampanyası” %20 Peşinat, 36 Ay Vade ve Sıfır Faiz İmkânı













