
- Emlak Haberleri

- Noterler Tapu İşlemlerine Talip
Noterler Tapu İşlemlerine Talip
Tapu Sicil Müdrülükleri'nde gerçekleştirilen tapu ve kadastro işlemlerine noterler de talip oldu.
Tapu Sicil Müdrülükleri'nde gerçekleştirilen tapu ve kadastro işlemlerine noterler de talip oldu.
Osmanlıdan günümüze Tapu Sicil Müdürlükleri’nce yürütülen tapu düzenleme işlemlerine Noterler Birliği’nin de talip olması sektörün önde gelen paydaşlarından tepki geldi.
BİLDİRGEDE YER ALDI
Piri Reis Derneği öncülüğünde birçok STK’nın da girişimi ve katılımıyla düzenlenen toplantıda bu durumun ortaya çıkaracağı çekinceler dile getirildi. Tapu işlemlerinin ilgili birimlerce yürütülmesi konusunda gerekli girişimlerin yapılacağı açıklanırken konuyla ilgili bildirgede kaleme alındı.
GEREKLİ GİRİŞİMLER YAPILDI
Noterler Birliği tarafından yapılan bu girişimin sektör tarafından tepkiyle karşılandığını ve olumsuz sonuçları olacağını söyleyen Piri Reis Derneği Başkanı Selami Balcı “Tapu işlemleri geçmişten günümüze Tapu Sicil Müdürlüklerince yapılıyor. Bu kurumun dışında Noterler Birliği gibi kuruluşların tapu işlemlerini yapması en başta güven ilkesini zedeler. Bu işlemlerin konunun uzmanlarınca yapılması gerekmektedir. Bu talebin gerçekleşmemesi için gerekli girişimleri yaptık” dedi.
Tapu işlemlerinden alınan harç ve diğer ücretler dikkate alındığında Noterler Birliği’nin ilgili mercilere yaptığı tapu işlemlerinin yapılmasına yönelik başvurunun tartışmaları devem ettireceği gözüküyor.
HABER İLE İLGİLİ YORUMLAR
henüz yorum yok
GÜNDEM HABERLERİ
Luxera GYO büyümeyi borsaya taşıyor: Halka arz gelirinin yüzde 85’i yeni projelere
7 milyar TL’yi aşan portföy büyüklüğüne sahip Luxera GYO, gayrimenkul sektöründeki başarısını sermay
02 March 2026
Ege Yapı Kekliktepe’de Son 15 Villa: Teslim Süreci Bahar Sonu Başlıyor
Ege Yapı’nın, Ege Yapı GYO portföyünde Urla Kekliktepe’de hayata geçirdiği müstakil villa projesinde













