
- Emlak Haberleri

- Özel bankalarda faiz indirimi başladı
Özel bankalarda faiz indirimi başladı
Merkez Bankası'nın repo faizlerini indirmesinden sonra iki özel banka, konut kredilerinde faiz indirimine gitti.
Konut dünyasının seyrini yakından takip ettiği konut kredisi faizlerinde, 2019 yılının ikinci yarısında başlayan indirimler 2020 yılının ilk iki ayında sürmüştü. Ancak Mart ayı başında küresel anlamda etkisini gösteren koronavirüs salgını nedeniyle sonraki günlerde bazı bankalarda faiz artışı görülmüştü. Özel bankalarda görülen bu faiz artışları, Merkez Bankası'nın hamleleriyle yeniden düşüşe geçmeye başladı.TEB'TEN BİR FAİZ İNDİRİMİ DAHA
Türkiye Ekonomi Bankası (TEB) salgın günlerinde ikinci kez faiz indirimine gitti. TEB'ten yapılan bilgilendirmeye göre, yatırımcılara sunulan konut kredisi ve ihtiyaç kredilerinde faiz indirimi yapıldı.
TEB tarafından sunulan kampanyalı konut kredisine 10 yıl vadeye kadar yüzde 0.94 faiz oranı uygulanmaya başlandı. Bu kredinin yıllık maliyet oranı yüzde 12 seviyesinde görülüyor. Bankada standart konut kredileri ise yüzde 2.58 seviyesinde bulunuyor.
TEB'te sunulmaya başlanan kampanyalı konut kredisinde, 100 bin TL tutarındaki bir kredinin aylık ödemeleri 2 bin 200 TL seviyesinde görülüyor. Bu kredinin toplam geri ödemesi ise 131 bin TL seviyesinde oluyor.
KUVEYT TÜRK'TEN 5 PUANLIK İNDİRİM
Koronavirüs salgını sürecinde yatırımcısına yüzde 0.99 faiz oranından konut kredisi sunmaya başlayan Kuveyt Türk, bugün faiz indirimine gitti. Kuveyt Türk'te konut finansmanı kar payı oranları 10 yıl vadeye kadar yüzde 0.94 seviyesine indi.
Öte yandan bankanın kredi hayat, BES ve kredi kartı ürünlerinin kullanılması halinde 3 puan indirim daha uygulanıyor ve faiz yüzde 0.91 oranına düşüyor.
HABER İLE İLGİLİ YORUMLAR
henüz yorum yok
GÜNDEM HABERLERİ
RAMS Park House Maslak Lansmanında Rekor Satış
3 Günde 260 Konut Satıldı, Kampanya 1 Ocak 2026’ya Uzatıldı.
11 December 2025
Konut Üretiminde Güven ve Sürdürülebilirlik Ön Planda
Yapı sektöründe uzun yıllara dayanan deneyime sahip Yönetim Kurulu Başkanı Mücahit Şentürk, konut pr
11 December 2025
POPÜLER HABERLER
Suudi Arabistan’a otel, perakende ve konut projesi Nef’ten milyar dolarlık ortaklık
18 November 2025
2026’da Arsa Yatırımlarında Belirleyici Faktör: Bölgesel Dinamikler ve Doğru Analiz













