- Emlak Haberleri
- Satılık konut fiyat endeksi Kasım ayında yüzde 36 arttı
Satılık konut fiyat endeksi Kasım ayında yüzde 36 arttı
Kasım ayına ait konut fiyat değişimlerini içeren rapor oluşturuldu.

Söz konusu rapora göre, Kasım ayında Türkiye'de satılık konut fiyat endeksi; bir önceki aya göre yüzde 3.06, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 36.38 oranında nominal artış gösterdi.
Bu dönemde kiralık konut fiyat endeksi ise bir önceki aya göre yüzde 2.91, bir önceki yılın Kasım ayına göre yüzde 29.54 oranında nominal artış gösterdi.
Rapora göre, Kasım ayında amortisman süresi ülke genelinde 21.6 yıl olarak belirlenirken konut yatırımı yıllık brüt getiri oranı, yüzde 4.73 olarak belirlendi.
KONUT SATIŞ FİYATLARI EN ÇOK NEREDE ARTTI?
REIDIN tarafından hazırlanan rapora göre, Kasım 2021 döneminde konut satış fiyatlarının en çok artış gösterdiği şehir Kars oldu. Kars'ta bu dönemde metrekare başına konut satış fiyatları yüzde 3.54 oranında arttı.
Kasım ayında konut satış fiyatlarının en az değiştiği şehir ise Gaziantep olarak belirlendi. Gaziantep'te bu dönemde konut satış fiyatları metrekare başına yüzde 0.75 oranında arttı.
KİRALARIN EN ÇOK ARTTIĞI ŞEHİR
Söz konusu rapora göre, Kasım ayında kiraların en çok yükseldiği şehir Denizli oldu. Denizli'de metrekare başına konut kira değerleri yüzde 3.45 oranında artış gösterdi.
Bu dönemde konut kiralarının en fazla düşüş gösterdiği şehir ise Karabük oldu. Karabük'te metrekare başına konut kira değerleri yüzde 3.60 azalış gösterdi.
HABER İLE İLGİLİ YORUMLAR
henüz yorum yok
GÜNDEM HABERLERİ

Piyalepaşa İstanbul Premium'da Özel Kampanya Fırsatıyla Beyoğlu’nun Kalbinde Yeni Eviniz Sizi Bekliyor!
Türkiye’nin özel sektör eliyle gerçekleştirilen en büyük kentsel dönüşüm projesi olan ve Beyoğlu’nun
03 March 2025

2024 yılında konut talebiyle inşaat sektörü yüzde 9,3 büyüdü
TÜİK’in açıkladığı 2024 yılı büyüme rakamlarını değerlendiren Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Baş