
- Emlak Haberleri

- Sosyal konut üretimi devam edecek
Sosyal konut üretimi devam edecek
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, sosyal konut inşasında çalışmalarını sürdürüyor.
14 Mart 2019
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) Menteşe 2'nci etap projesindeki konut teslim törenine katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, sosyal konut üretme konusundaki kararlılıklarını dile getirdi.2023 yılına kadar 250 bin konut sosyal konut üretme hedeflerinden bahseden Bakan Kurum, "İnşallah 2023 yılına kadar Cumhurbaşkanımızın talimatları çerçevesinde bu projeyi yürüteceğiz. İlk etapta 67 ilimizi kapsayan projenin startını verdik. Amacımız yatay şehirleşme ile yükselen Türkiye sloganı ile çıktığımız yolda bizim özümüzü, kültürümüzü, tarihimizi yansıtan projeleri tüm şehirlerimize yapmak" şeklinde konuştu.
90 BİN BAŞVURU
TOKİ'nin geçtiğimiz günlerde duyurduğu 67 farklı ilde 50 bin sosyal konut projesine başvurular sürüyor. 6 Mart'ta başlayan başvuru döneminde şu ana kadar 90 bin başvurunun alındığını açıklayan Bakan Kurum, "İnşallah o süreçte vatandaşlarımızın bu talebine biz de kayıtsız kalmayacağız. Her yerde yaptığımız gibi bu uygulamaları Türkiye'nin değişik yerlerinde de yapacağız" dedi.
KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALIŞMALARI
Bakanlığın yürüttüğü kentsel dönüşüm faaliyetleri hakkında da konuşan Bakan Kurum, "Bunu yaparken de yatay mimariyi esas alacağız. Medeniyetin bize tarif ettiği şekilde içinde parkların, camilerin etrafındaki o şehirleşmeyi tüm şehirlerimize, ilçelerimize yapmak istiyoruz. Bunu da yaparken vatandaşımızın rızası çerçevesinde yapacağız. Kartal'da yaşanan elim kazada binamız yıkıldı ve altında 21 canımız gitti. Biz artık böyle bir olay meydana gelmesin istiyoruz. Başka analarımız ağlamasın, ocaklara ateş düşmesin. Bu nedenle kentsel dönüşümü yapmamız gerekiyor" ifadelerini kullandı.
HABER İLE İLGİLİ YORUMLAR
henüz yorum yok
GÜNDEM HABERLERİ
Zeray Katılım Şöleni ile Konutta 0 Faiz Fırsatı
Zeray GYO, “Faiz yok, sıra yok, belirsizlik yok” sloganıyla yüzde 40 peşinat, 0 faiz ve 60 aya varan
20 Temmuz 2026
DAP Yapı’dan bir ilk! Kendi kendini ödeyen ev modeli
Tasarrufa Dayalı Faizsiz Finansman sistemi ile 60 ve 30 aylık sözleşmelerle faizsiz kefilsiz finansm
10 Temmuz 2026
POPÜLER HABERLER
Sega Yapı, Konut Sektöründeki Mevcut Proje Ve Hedeflerini Düzenlediği Basın Toplantısıyla Tanıttı!













