
- Toki Haberleri

- Sosyal konutlara başvuru sayısı 4 milyona yaklaştı
Sosyal konutlara başvuru sayısı 4 milyona yaklaştı
250 bin sosyal konut projesinde başvurular bir hafta geçmeden 4 milyon kişi sınırına yaklaştı. Projeye anlık olarak binlerce kişinin başvurusu devam ediyor.
İlk Evim, İlk iş Yerim sosyal konut projesinde henüz bir hafta dolmadan başvuru sayısı 4 milyona gidiyor.14 Eylül – 31 Ekim arasında alınacak başvurular için daha bir hafta dolmadan 3,9 milyonun üzerinde kişi talep oluşturdu.
İlk etabında 250 bin sosyal konut, 100 bin altyapısı hazır konut arsası, 10 bin iş yeri satışı olacak ‘İlk Evim, İlk İş Yerim’ projesi kapsamındaki konutlar için başvurular hız kesmeden devam ediyor.
Dev sosyal konut projesine anlık olarak binlerce kişi e-devlet sistemi ve Halkbank ile Ziraat Bankası şubelerinden talep oluşturuyor. Projede gençler ve emeklilere yüzde 20’şer; şehit yakınları/gaziler ve engelliler için ise yüzde 5’er kota ayrıldı. Arsa ve iş yeri başvuruları ise 10 Ekim-7 Kasım arasında olacak.
HABER İLE İLGİLİ YORUMLAR
henüz yorum yok
GÜNDEM HABERLERİ
TOKİ 81 il konut projesi ile ilgili Bakan Kurum'dan önemli açıklama
TOKİ sosyal konut projesi başvuruları, vatandaşların gündeminde yer almaya devam ediyor.
15 August 2022
TOKİ Gaziantep'e 2 bin 429 konut inşa edecek
Çevre, Şehircilik ve İkim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Gaziantep'e 2













