- Emlak Haberleri
- Tarımköy projeleri tüm Türkiye'de uygulanacak
Tarımköy projeleri tüm Türkiye'de uygulanacak
Bakanlık, tarımköy uygulamalarını ülke geneline yayma adına çalışma yürütüyor.
AA'nın haberine göre, Kale ilçesi Bent Mahallesi'nde bulunan tarımköy uygulamasındaki tek katlı, ahıra sahip köy konutlarında incelemelerde bulunan Bakan Kurum, Elazığ ve Malatya'da 24 bin 500 bağımsız bölümden oluşan konutların inşasına başladıklarını ifade etti.
5 BİN KÖY KONUTU İNŞA EDİLİYOR
Hem Elazığ hem de Malatya'da Bakanlık olarak 5 bin köy konutunun inşasını yaptıklarından bahseden Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Malatya ve Elazığ ile yine aynı şekilde Giresun'da hasar gören vatandaşlarımızın yarasını sarmak adına hızlı bir şekilde sağlam, imalat süresinin de çok hızlı olduğunu çelik konstrüksiyon evler... Bunların imalatlarını yapacağımızı daha önce söylemiştik ve şu an imalatları yerinde inceliyoruz. Bu gördüğünüz ev 15 gün içerisinde ince işçiliğiyle tamamlanabiliyor. Firmanın kapasitesine göre 10-15 tane her firma üretimini sahada yapabiliyor. Bu çerçevede yerinde görme fırsatı bulduk" şeklinde konuştu.
ÖRNEK PROJELER OLUŞTURULUYOR
Malatya'daki ziyaretinde Doğanyol, Pütürge ve Kale ilçelerinde hem kent merkezindeki konutları hem de köy konutları projelerini incelediklerini ifade eden Bakan Kurum, "Konutlarımızın yanında ahırlarımız var. Hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımızın hayvanlarına bu ahırlarda bakabilecekleri bir projeyi hayata geçiriyoruz. Bunları yaptığımızda köylerimiz daha da güçlü hale gelecek, yani kırsal anlamda kalkınacağız. Projenin bir başka amacı da budur, kırsal kalkınmayı sağlamak. Bu çerçevede inşallah amacımız bu örnek projeleri Türkiye'mizin her yerine yaymaktır. Nasıl şehir merkezlerinde sosyal konut talebi alıyorsak köy yerleşik alanlarında da vatandaşımızdan gelecek talep doğrultusunda köy konutları, Tarımköy uygulamalarını ülke genelinde yaygınlaştıracağız" ifadelerini kullandı.
HABER İLE İLGİLİ YORUMLAR
henüz yorum yok
GÜNDEM HABERLERİ
Afra Park’ın Yüzde 50’si Ön Taleple Rezerve Edildi
Reportage Türkiye tarafından Bahçeşehir 1. Kısım’da 24 bin metrekare alan üzerine inşa edilecek Afra
18 December 2024
Konut satışlarındaki artış devam ediyor, 2025’te de artışın sürmesi için kredi faizlerinin düşmesi gerekiyor
Konutder Başkanı Ramadan Kumova, bugün TÜİK tarafından açıklanan Kasım 2024 Konut Satış İstatistikle