
- Emlak Haberleri

- TL’ye geçişte TÜFE hesaplama yöntemi değişti
TL’ye geçişte TÜFE hesaplama yöntemi değişti
Kira sözleşmelerinde TL’ye dönüşün yankısı sürerken, Hazine ve Maliye Bakanlığı, hesaplamada değişikliğe gitti. Yeni hesaplamaya göre TÜFE, her ayın enflasyonu eklenerek belirlenecek.
Kira sözleşmelerinde dövizden Türk Lirası’na dönüşler devam ediyor. Yapılan dönüşümler, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın belirlediği formüle göre yapılıyor. Ancak Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın son günlerde uyguladığı formülde bir değişikliğe gittiği belirtiliyor. Buna göre yeni hesaplamada TÜFE’ye her ayın enflasyonu da ekleniyor. Böylece bin dolar tam olarak 4 bin 509 liraya denk geliyor.
Hürriyet Gazetesi’nden Neşe Karafil’in yaptığı habere göre yeni hesaplamada 9 aylık enflasyon yüzde 19.37 oldu. Böylece eski hesaplamalarda 4 bin 457 lira çıkan bin dolar, yeni hesaplamayla birlikte 52 liralık bir artış yaşayarak 4 bin 509 lira oldu.
Yeni hesaplamaya göre, aynı sözleşme için 18 Şubat 2019 tarihinde sözleşme yapıldığında 11 Ekim 2018-18 Şubat 2019 arasındaki TÜFE üzerine eklenip enflasyon yüzde 6 alınacak. Bu durumda bin dolar 4 bin 779 lira olacak. Aynı şekilde sözleşmenin 18 Şubat 2020 tarihine uzaması durumunda yüzde 15’lik TÜFE kullanılacak ve yeni fiyat 5 bin 496 liraya yükselecek.
HABER İLE İLGİLİ YORUMLAR
henüz yorum yok
GÜNDEM HABERLERİ
İstanbul’un “İyi Ki Dedirten” Yeni Yaşam Projesi: RAMS Park House Maslak
37 yıllık uluslararası deneyimiyle gayrimenkul sektörünün öncülerinden RAMS Türkiye, İstanbul’un en
02 December 2025
BİZİM EVLER 11’DE DAİRE TESLİMLERİ BAŞLADI
İstanbul’da planlı kentleşmenin başarılı örnekleri arasında yer alan Ispartakule’nin en büyük yatırı
01 December 2025
Suudi Arabistan’a otel, perakende ve konut projesi Nef’ten milyar dolarlık ortaklık
18 November 2025
2026’da Arsa Yatırımlarında Belirleyici Faktör: Bölgesel Dinamikler ve Doğru Analiz













