TOKİ Şanlıurfa Maşuk’ta mahalle kültürünü yaşayacak

TOKİ Başkanı Ergün Turan, Şanlıurfa Maşuk bölgesindeki projeyi inceledi.

27 Şubat 2018
TOKİ Şanlıurfa Maşuk’ta mahalle kültürünü yaşayacak Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, Şanlıurfa Maşuk bölgesinde inceleme yaptı. Turan projeleri yerinde inceleyerek çalışmalar hakkında bilgi almaya devam ediyor.

Maşuk bölgesinde beş etap halinde hayata geçirilen projenin son etabının şantiyesini inceleyen Turan, “TOKİ olarak Şanlıurfa Maşuk bölgesinde yoğun bir konut üretimi gerçekleştiriyoruz. Yerel ve yatay mimari ile inşa ettiğimiz projemiz semt sakinleri ile esnafın iç içe olduğu mahalle kültürünü yansıtıp yeni bir yaşam alanı olacak. Maşuk bölgesinde yaklaşık olarak 3 bin konutumuzun inşası hızla devam ediyor. Yarısını bu yaz satışa sunacağımız konutlarımız tamamen bittiğinde yeni bir model olarak bölgeye değer katıp konut ihtiyacına cevap verecek” şeklinde konuştu. 



TOPLAM 13 BİN KONUT İNŞA EDİLİYOR

Turan, TOKİ olarak Peygamberler diyarı Şanlıurfa'da bugüne kadar 13 bin 515 konutun inşasına başladıklarını söyleyerek, “Bu konutlarımızın 10 bin 556’sını tamamlayarak vatandaşlarımıza teslim ettik. Şanlıurfa'da ayrıca, 14 cami, 6 hastane, 5 aile sağlık merkezi, 7 büfe, 3 spor salonu, sağlık ocağı, 3 pansiyon, 14 ticaret merkezi, 2 kreş, 14 ilkokul ve 12 lise olmak üzere 2 milyar 242 milyon TL'lik yatırım yaptık. Yatırımlarımız şehrimize hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı. 


HABER İLE İLGİLİ YORUMLAR


henüz yorum yok

GÜNDEM HABERLERİ


Dev sosyal konut projesinin açıklanacağı tarih belli oldu

Dev sosyal konut projesinin açıklanacağı tarih belli oldu

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sosyal medya hesabı üzerinden dev sosyal

22 Ağustos 2022


TOKİ 81 il konut projesi ile ilgili Bakan Kurum'dan önemli açıklama

TOKİ 81 il konut projesi ile ilgili Bakan Kurum'dan önemli açıklama

TOKİ sosyal konut projesi başvuruları, vatandaşların gündeminde yer almaya devam ediyor.

15 Ağustos 2022