
- Toki Haberleri

- TOKİ tarafından 29 ilde 161 adet arsa satışa sunuldu
TOKİ tarafından 29 ilde 161 adet arsa satışa sunuldu
Aralarında İstanbul, Ankara, İzmir gibi şehirlerin de yer aldığı toplam 29 ilde TOKİ tarafından arsalar satışa sunuldu.
Hayata geçirdiği konut projeleri ile dar ve orta gelirli vatandaşların ev sahibi olma hayallerini gerçeğe dönüştüren Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), aynı zamanda Türkiye'nin dört bir yanında arsa satışlarına devam ediyor.Mülkiyeti TOKİ'ye ait olan toplam 161 adet arsanın satışa sunulduğu belirtildi. TOKİ tarafından yapılan açıklamada arsalar şu şehirlerde yer alıyor: Amasya, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bitlis, Çankırı, Çorum, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Eskişehir, Gaziantep, Gümüşhane, Hatay, İstanbul, İzmir, Karaman, Kırşehir, Kocaeli, Mardin, Mersin, Muğla, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon, Van, Yalova ve Yozgat.
AÇIK ARTIRMA YÖNTEMİ İLE SATILACAK
TOKİ tarafından satışa sunulan arsalar için toplam muhammen bedel 962 milyon TL olarak belirlendi. Söz konusu açık artırma 29 Ocak günü TOKİ'nin Ankara'daki Bilkent merkezi ve İstanbul'daki hizmet binasında eş zamanlı olarak yapılacak. Öte yandan toplam bir milyon 593 bin 654 metrekare büyüklüğüne sahip arsalar içerisinden yalnızca Şanlıurfa'daki arsanın 5 yıl boyunca kiralanacağı belirlendi.
TOKİ'nin satışa sunduğu arsaların konut, villa konut, turizm tesisi, ticaret merkezi, rekreasyon alanı, özel eğitim, özel sağlık, rehabilitasyon merkezi, konut dışı kentsel çalışma, çok işlevli merkez, sosyal ve kültürel tesis, akaryakıt istasyonu imarına sahip arsalar olduğu belirtildi.
İstanbul'da satışa sunulan arsalar Başakşehir, Çatalca Eyüpsultan, Arnavutköy ve Sultangazi bölgelerinde bulunuyor. Ankara'daki arsalar Gölbaşı, Etimesgut, Mamak ve Sincan'da yer alırken İzmir'deki arsalar Çiğli, Foça, Menderes ve Urla'da bulunuyor.
HABER İLE İLGİLİ YORUMLAR
henüz yorum yok
GÜNDEM HABERLERİ
TOKİ 81 il konut projesi ile ilgili Bakan Kurum'dan önemli açıklama
TOKİ sosyal konut projesi başvuruları, vatandaşların gündeminde yer almaya devam ediyor.
15 August 2022
TOKİ Gaziantep'e 2 bin 429 konut inşa edecek
Çevre, Şehircilik ve İkim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Gaziantep'e 2













