
- Emlak Haberleri

- TÜMSİAD Genel Başkanı: Yaşam tarzı değişiyor tasarruf kültürü zayıflıyor
TÜMSİAD Genel Başkanı: Yaşam tarzı değişiyor tasarruf kültürü zayıflıyor
TÜMSİAD Genel Başkanı Yaşar Doğan, Hanehalkı Bütçe Araştırması ve İŞ Gücü İstatistiklerini değerlendirdi.
Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Genel Başkanı Yaşar Doğan, TÜİK’in açıkladığı Hanehalkı Bütçe Araştırması ve İş Gücü İstatistikleri verileri hakkında değerlendirmelerde bulundu. “ORANLAR DEĞİŞEN YAŞAM TARZININ GÖSTERGESİ”
Tasarruf edememenin orta gelir tuzağına düşmüş ekonomilerin bir sonucu olduğunu belirten TÜMSİAD Genel Başkanı Yaşar Doğan, “Konut ve gıdaya ayrılan payın azalıp eğitim ve eğlence kalemlerindeki oransal artış, değişen yaşam tarzının göstergesi olarak karşımıza çıkmaktadır. Başlayan İstihdam Seferberliği ve yatırım teşvik paketleri ile istihdam edilenlerin sayısı her geçen gün artarken iş talepleri de istenen seviyede gerçekleşememiştir. Yatırımların finanse edilmesinde tasarruflar en önemli kalemdir. Tasarruf edemediğimiz için de yatırımlar artmamakta ya da yüksek maliyetlerle finanse edilmek zorunda kalmaktadır” ifadelerini kullandı.
“YENİ İSTİHDAM OLANAKLARIYLA GENÇLERİ DÂHİL ETMEYE ÇALIŞIYORUZ”
TÜİK verilerinin 15-24 yaş işsizlik oranının artarak yüzde 19,8'e ulaştığına vurgu yapan Doğan “Bu rakam yeni yatırımların istenen oranda gerçekleşse bile iş hayatına yapılan talebin istenen seviyede gerçekleşmediğini göstermesi açısından önemlidir. Bu durum sadece yatırımlarla yeni iş imkânlarına beklenen talebin oluşmamasıyla da izah edilemez. Maalesef değişen yaşam tarzları sonucu gençlerimizin iş beğenmeme ve çalışmak istememe gibi sosyolojik bir problemi de bulunmaktadır. Tüm bunları aşabilmemiz için TÜMSİAD olarak her platformda vurguladığımız gibi üretmeye ve yeni istihdam olanakları oluşturmaya devam ederek özellikle genç işsizlerimizi iş hayatına adapte edip üretimimize dâhil etmeliyiz” diye konuştu.
HABER İLE İLGİLİ YORUMLAR
henüz yorum yok
GÜNDEM HABERLERİ
Ege Yapı Kekliktepe’de Son 15 Villa: Teslim Süreci Bahar Sonu Başlıyor
Ege Yapı’nın, Ege Yapı GYO portföyünde Urla Kekliktepe’de hayata geçirdiği müstakil villa projesinde
27 February 2026
RAMS Park House Maslak’ta “İyi Ki” Dedirten Yatırım Fırsatı
RAMS Türkiye’nin yeni projesi RAMS Park House Maslak’ta, 3 milyon 900 bin TL’den başlayan peşinat ve













