- Emlak Haberleri
- Veraset ve intikal vergisi 2019 ödemeleri başladı
Veraset ve intikal vergisi 2019 ödemeleri başladı
Veraset ve intikal vergisinde 2019 yılının ilk taksit ödemesi bugün başladı.

Veraset ve intikal vergisi 2019 ödemeleri bugün itibariyle başladı. 3 yılda bir yılın Mayıs ve Kasım aylarında iki eşit taksit halinde ödenen veraset ve intikal vergisinin ilk taksit dönemi Mayıs ayı sonunda bitiyor. Vergi mükellefi olan vatandaşlar toplamda 6 taksitle borcunu ödeyip kapatabiliyorlar.
Veraset ve intikal vergisinde de bazı durumlarda muaf olunabiliyor. Emekli ikramiyeleri, dul ve yetimlere bağlanan aylıklar, aile bireylerine düşen miras paylarının 2019 yılı itibariyle 250.125 TL’si, yalnızca eş olması durumunda miras payının 500.557 TL'si gibi istisnalar bulunuyor.
EMLAK VERGİSİ ÖDEMELERİ SÜRÜYOR
Emlak vergisi 2019 ödemelerinin ilk taksiti Mart ayında başladı. Mayıs ayı sonuna kadar ilk taksit sürecinin sürdüğü emlak vergisine ikinci taksitler Kasım ayında ödenmeye başlanacak.
Gayrimenkul vergileri, e-devlet aracılığıyla internet ortamında kolay bir şekilde ödenebildiği gibi mükelleflerin bağlı olduğu belediyelere başvurarak da ödenebiliyor. Tüm bunların yanı sıra bazı anlaşmalı bankalar aracılığıyla da ödemeler gerçekleşebiliyor.
HABER İLE İLGİLİ YORUMLAR
henüz yorum yok
GÜNDEM HABERLERİ

2020'de satılan konutların yüzde 69'u ikinci el oldu
2020 yılında yatırımcıların ikinci el konutu tercih ettiği görüldü.
21 January 2021

2020 yılında en çok tapu işlemi yapılan şehirler açıklandı
Gayrimenkul satışlarında rekor kırılan yılda İstanbul öne çıktı.