- Emlak Haberleri
- Yabancı alıcıların bu ay harekete geçmesi bekleniyor
Yabancı alıcıların bu ay harekete geçmesi bekleniyor
Salgın nedeniyle kapanan sınırların kısıtlı olarak açılmasıyla yabancılara konut satışının artacağı düşünülüyor.

Kontrollü normalleşmeyle birlikte ülkeler arası seyahat dönemi yeniden başladı. Ağustos ayında birçok ülkeden insan Türkiye'ye seyahat edecek. Sektör temsilcileri, bu durum karşısında yabancılara konut satışının yeniden artış yakalayabileceğini ifade ediyor.
"BEKLEYEN BÜYÜK POTANSİYEL VAR"
Yabancılara konut satışında bu yıl için yüzde 40'lık artış beklentisi bulunuyor. Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, yabancı yatırımcılardan umutlu olduklarını belirterek, "Yabancılarda bekleyen büyük bir potansiyel var. Ağustos gibi yabancıların akın akın gelişiyle birlikte mevcut 14 bin adetlik yabancıya satışa 50 bin adetlik yeni satış eklenmesini bekliyoruz. Böylece bu yıl yine de 1 milyon 300 bin adet gibi konut satışını yakalayacağımızı tahmin ediyoruz" şeklinde konuştu.
"SAĞLIK SİSTEMİ ETKİLİ OLACAK"
Koronavirüs salgını döneminde Türkiye'nin sağlık sisteminin ne kadar iyi olduğunun görüldüğünü belirten İNDER Başkanı Durbakayım, bu durumun yabancıları çekmede etkili olacağı düşüncesini paylaştı.
Çinli yatırımcıların yükselişte olduğundan bahseden Durbakayım, "Avrupalı tatil bölgelerini, Orta Doğulu serin bölgeleri tercih ediyor. Yabancı artık her yöreden alım yapar hale geldi" diye konuştu.
ÖZEL BANKALARA BİR ÇAĞRI DAHA!
İç piyasa hakkında da görüşlerini dile getiren İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım, özel bankalara kamu bankalarının başlattığı düşük faizli kampanyaya katkı sağlaması konusunda çağrıda bulundu.
Özel bankaların da kampanyaya katılmasıyla sektördeki sinerjinin artacağını belirten Durbakayım, "Bu esnada belki maliyeti yüksek birtakım krediler kullanacaklar ancak bunun ülkeye vereceği katkı büyük olacak. Kamu bankaları için şu anda bu maliyetler yüksek görünse de bunun devlete katkısı daha yüksek. Çünkü devlet bir konutun satışından alım satım vergisi, katma değer vergisi gibi pek çok vergi alabiliyor. Özel bankalarda olaya böyle bakıp ellerini taşın atına koysalardı bu durum çok daha farklı olurdu. Bundan sonrada özel bankalardan bu katkıyı bekliyoruz" ifadelerini kullandı.
HABER İLE İLGİLİ YORUMLAR
henüz yorum yok
GÜNDEM HABERLERİ

TTV, depremin ikinci yılında da Hatay için çalışmaya devam ediyor
Hatay’ın yeniden doğuşu için atılan adımlar, 6 Şubat depreminin ikinci yılında da sürüyor. Türkiye T
06 February 2025

GYODER, iş gücü sorununa çözüm için yol haritası sundu
GYODER tarafından BETAM’a yaptırılan "İnşaat Sektörü ve İş Gücü Dinamikleri: Türkiye’24" araştırması