
- Emlak Haberleri

- Yabancı yatırımcı 8 ayda 7 milyar dolar yatırım yaptı
Yabancı yatırımcı 8 ayda 7 milyar dolar yatırım yaptı
Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi tarafından yayınlanan verilere göre yabancı yatırımcılar, 2018’in ilk 8 ayında Türkiye’ye 7 milyar dolar yatırım yaptı.
Yabancı yatırımcıların Türkiye’ye olan ilgisi her geçen gün artmaya devam ediyor. Son olarak Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi tarafından açıklanan 2018 Ocak ve Ağustos ayları arasındaki yatırım istatistikleri, yabancı yatırımcının Türkiye ekonomisine olan güvenini gözler önüne serdi. Rapora göre Türkiye’ye yönelik yapılan saldırıların hiç biri Türk ekonomisinin yükselişini engelleyemedi. Derecelendirme kuruluşlarının Türk ekonomisi hakkındaki yalan yanlış beyanlarını da dikkate almayan yabancı yatırımcılar parasını Türkiye’ye yatırmaya devam etti. Konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Arda Ermut, Ağustos itibariyle Türkiye’ye giren yabancı sermaye miktarının 7 milyar doları bulduğunu ve bu rakamın geçen senenin oranlarıyla aşağı yukarı aynı düzeyde olduğunu söyledi. Ekonomide yaşanan gelişmelerin, yabancı yatırımlara olumsuz bir şekilde yansımadığını kaydeden Ermut, Türkiye ekonomisinin çok daha büyük bir potansiyele sahip olduğunun altını çizdi.
Yabancıların Türkiye ekonomisi hakkındaki görüşlerinin, bu yıl içerisinde yaşanan ekonomik sıkıntılardan etkilenmediğini belirten Ermut, ideal politik ilişkilerin pozitif yatırımlara olumlu bir şekilde yansıyacağını ve bu yılı geçen senenin rakamı olan 11 milyar doların biraz daha üzerinde kapatmayı hedeflediklerini ifade etti.
HABER İLE İLGİLİ YORUMLAR
henüz yorum yok
GÜNDEM HABERLERİ
60 Ay 0 Faiz Kampanyası 60 Günde 60 Satış Getirdi
Ege Yapı’nın 20. yılı kapsamında hayata geçirdiği 60 ay vadeli faizsiz ödeme modeli, konut talebini
09 March 2026
AVRUPAKENT GYO’DAN GÜÇLÜ FİNANSAL PERFORMANS VE İSTİKRARLI BÜYÜME
Avrupakent GYO, kira gelirleri ve konut satışlarındaki güçlü performansıyla finansal istikrarını pek













