- Emlak Haberleri
- Yetki belgesi olmayan emlakçılara denetimler başladı
Yetki belgesi olmayan emlakçılara denetimler başladı
Mersin'de emlakçılara yönelik denetim yapıldı.

Sabah'ta yer alan habere göre, Mersin İl Ticaret Müdürlüğü tarafından şehirde emlakçılara yönelik denetimler yapıldı.
Mersin ve çevresinde Mersin Emlakçılar Odası ve Mersin İl Ticaret Müdürlüğü ile beraber yürütülen denetime, Mersin Emlakçılar Odası Başkanı Mehmet Sinan Canpolat sahibi olduğu iş yerinden başlandı.
"BELGEYE SAHİP OLMAYAN EMLAKÇILIK YAPAMAYACAK"
Denetimler hakkında konuşan Mersin İl Ticaret Müdürü H.Akif Yıldız, 31 Mart itibarıyla yetki belgesi olmayan emlakçılara yönelik denetimlerin artacağını ve bu denetimler sonucunda yaptırımların çoğalacağını ifade etti.
Yetki belgesi olmayan emlak ofislerinin kapanmasına kadar gidileceğini belirten Yıldız, bundan sonra Tüm Türkiye'de Ticaret Bakanlığı'nın hazırlayacağı tek tip sözleşmelerin kullanılacağını ve bu sözleşmelerin meslek odaları ve derneklerinden temin edileceğini de dile getirdi.
"DENETİMLER ARTACAK"
Mersin Emlakçılar Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sinan Canpolat ise denetimlerin artacağının altını çizerek, "Denetimlerimiz bundan sonra daha sık olacak, Mersin İl Ticaret Müdürlüğü ile işbirliği içinde Mersin ve ilçelerinde denetimlerimiz durmaksızın devam edecektir" diye konuştu.
Emlak işletmelerinin iki defa şikayet edilmesi ve bunların belgelerle ispatlanması durumunda belgelerinin 1 yıl süreyle iptal edileceğini, bu süre zarfında mesleklerini icra edemeyeceklerini belirten Canpolat, "Mersin'de Emlakçılar Odası ve Mersin İl Ticaret Müdürlüğü ile yürütülen denetimlerde, birçok emlakçı denetlenerek, gerekli eksiklerin giderilmesi için 'Uyarı Belgesi' tutanakları düzenlendi. Bundan sonrada denetimler aralıksız sürecek" ifadelerini kullandı.
HABER İLE İLGİLİ YORUMLAR
henüz yorum yok
GÜNDEM HABERLERİ

Zermeram’da Lansmana Özel Peşinatsız 12 Ay Vade Fırsatı
Seha Yapı İnşaat A.Ş ve Adese Gayrimenkul Yatırım A.Ş.’nin ortak girişimi olarak hayata geçen, Konya
20 September 2023

Studio House Ispartakule’den ister ticari, ister ev tapulu daireler
İstanbul’un dönüşümünde önemli rol oynayan Özyurtlar-Bahaş Ortak Girişimi’nin, Bahçeşehir’de hayata