
- Emlak Haberleri

- Zeytinlik Alanlar İmara Kapatıldı
Zeytinlik Alanlar İmara Kapatıldı
Zeytinlik alanları imara açan üretim reformu yasa tasarısında geri adım atıldı...
Zeytinlik alanları imara açan üretim reformu yasa tasarısında geri adım atıldı...Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, bakanlıklarca kamu yararı kararı alınmış yatırımlar için zeytinlik sahalarında yatırım yapılmasına izin verilmesine olanak sağlayan düzenlemeyi, Sanayinin Geliştirilmesi ve Üretimin Desteklenmesi Amacıyla Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısından çıkaracaklarını bildirdi.
İMARA KAPATILDI
Dekar başına 15'ten az zeytin ağacı olan alanları zeytinlik sahadan çıkaran düzenleme yasa teklifi geri çekildi.Zeytinlik alanlara konut, turistik tesis yapılamayacak. Üreticiler ise yasağın maden, sanayi tesislerini de kapsamasını istiyor.
ZEYTİN KESENE 4 BİN TL CEZA
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, "Ceza artıyor, kurtul yapısı değişiyor, zeytinlik sahalarının imara açılmasının önüne geçiyoruz.Zeytinliklerle ilgili cezalarda 3 aya kadar olan hapis cezasını 6 aya, 2 bin TL olan para cezasını da 4 bin TL'ye çıkarıyoruz." şeklinde konuştu.
HABER İLE İLGİLİ YORUMLAR
henüz yorum yok
GÜNDEM HABERLERİ
SUR YAPI TATİL EVLERİ ANTALTA’DA YENİ DÖNEM 4 MEVSİM TERMAL AYRICALIĞI
Sur Yapı, Antalya’daki yeni nesil devre mülk projesi Sur Yapı Tatil Evleri Antalya’da önemli bir dön
15 April 2026
SEGA YAPI, ATAKENT’İN DEĞER HATTINDA MODERN ŞEHİR HAYATININ SİMGESİ SEGA ATAKENT’İ SATIŞA SUNDU
Sega Yapı, İstanbul’un önemli bir uydu kenti olan, planlı gelişim bölgesi ve geleceğin yaşam merkezi
13 April 2026
POPÜLER HABERLER
Fırat Life Style’dan 990 Bin TL Net Fiyatıyla "Hemen Tapulu", “Erişilebilir Konut” Modeli













