2022 yılında kentsel dönüşüm tüm hızıyla sürecek

Bakanlık, kentsel dönüşüm seferberliğine gelecek yıl da devam edecek.

12 December 2021
2022 yılında kentsel dönüşüm tüm hızıyla sürecek Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Meclis Genel Kurulu'nda bakanlığın 2022 yılı bütçe görüşmelerinde önemli açıklamalarda bulundu.

'Kentsel Dönüşüm Seferberliği' ile 1.7 milyon konutun dönüşümünün tamamlandığını belirten Bakan Kurum, "Yatırım değeri 110 milyar lira olan, 130 bini İstanbul'da olmak üzere tam 330 bin dönüşüm ve sosyal konutumuzun inşasını sahada sürdürüyoruz. Bugüne kadar TOKİ'mizle 4 bin 400 şantiyemizde, dünyada eşi benzeri olmayan bir konut sayısına ulaştık, ülkemize tam 1,1 milyon sağlıklı yuva kazandırdık. 178 bin konutun inşasını da hızlı bir şekilde sürdürüyoruz. İnşallah 2022'de İzmir'de, evine kavuşmayan tek bir depremzede kardeşimiz kalmayacak. İzmir'de daha çok büyük işler yapacağız" şeklinde konuştu.

MİLLET BAHÇESİ ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Bakanlık tarafından yürütülen millet bahçesi çalışmalarına da değinen Bakan Kurum, "Atatürk Havalimanı'nın bulunduğu alanda yapacağımız millet bahçemizin çalışmalarına 2022 yılında başlıyoruz. İnşallah 2023 yılında milletimize hediye edeceğimiz bu millet bahçemiz, dünyadaki en büyük şehir parklarından biri olacak. Bugün, ülkemizin önünde devasa bir deprem gerçeği var" ifadelerini kullandı.

MARMARA DENİZİ ÖZEL KORUMA ALANI İLAN EDİLDİ

Marmara Denizi'nde yaşanan müsilaj felaketine değinen Bakan Kurum, 'Marmara Denizi Eylem Planı' ile deniz yüzeyindeki müsilajın tamamen ortadan kaldırıldığını ve kısa vadeli çözümleri hızlıca tamamladıklarını belirterek, "Şimdi ise uzun vadeli, kalıcı çözümleri içeren Bütünleşik Stratejik Planımızı uyguluyoruz. Geçtiğimiz ay da Cumhurbaşkanımızın imzasıyla Marmara Denizini 'Özel Çevre Koruma (ÖÇK) Bölgesi' ilan ederek ekolojik değeri, biyolojik çeşitliliği, doğal kaynakları, kültürel değerleri ile Marmara'yı koruma altına aldık. İnşallah, hep birlikte attığımız adımlarla Marmara'yı kurtaracak gelecek nesillerimize en doğal, en berrak haliyle bırakacağız" ifadelerini kullandı.

"SALDA ARTIK ÇOK DAHA GÜZEL"

Konuşmasında kamuoyunda çok tartışılan Salda Gölü'nde yürütülen çalışmalara da değinen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Salda Gölü ve çevresinin de daha önce Marmara Denizi gibi ÖÇK alanı ilan edildiğini anımsatarak, "Ben Salda ile alakalı bir soru sormanızı beklerdim. Siz sormadınız ama ben size Salda'nın son durumu hakkında bilgi vereyim. Hani hep Salda üzerinden bize iftira atan, milletimizi aldatan arkadaşlardan ricam, özellikle iyi dinlemeleridir. Bakın Salda'daki son durum şudur. Araçlar artık gölün çok uzağında; kıyısına kadar giremiyor. Çöp yığınları artık yok. 'İmara açıyorsunuz' dediğiniz Salda'da, göl çevresinde derme çatma kaçak yapıların tamamını yıktık. Beyaz Adalar bölgesine ziyaretçi kısıtlaması getirdik. Salda Gölümüzün su kalitesini iyileştirdik. Salda çevresinde bir çivi bile çakmadan ahşap yapılarla vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını giderdik. Salda artık çok daha güzel. Bu güzelliği hepinizin görmesini tavsiye ederim" şeklinde konuştu.


HABER İLE İLGİLİ YORUMLAR


henüz yorum yok

Öne Çıkan Konut Projeleri


Tüm Türkiye’de en çok tercih edilen konut projelerini burada bulabilirsiniz.

İstanbul, Beylikdüzü

Keleşoğlu Holding

395.000 - 792.000 TL

Detaylı bilgi istiyorum

İstanbul, Sancaktepe

Sur Yapı

385.000 - 837.000 TL

Detaylı bilgi istiyorum

Ankara, Etimesgut

Söğüt İnşaat

283.000 - 634.000 TL

Detaylı bilgi istiyorum

İstanbul, Sancaktepe

Halk GYO

490.000 - 888.000 TL

Detaylı bilgi istiyorum

İstanbul, Beylikdüzü

Mutlu inşaat

200.000 - 734.000 TL

Detaylı bilgi istiyorum

Konya, Meram

Torkam inşaat

315.000 - 1.000.000 TL

Detaylı bilgi istiyorum

İstanbul, Beylikdüzü

Gül Proje

253.470 - 903.119 TL

Detaylı bilgi istiyorum

İstanbul, Başakşehir

İntaya

595.000 - 998.000 TL

Detaylı bilgi istiyorum