- Kentsel Dönüşüm Haberleri
- Antalya'da 1322 yeni konut inşa edilecek
Antalya'da 1322 yeni konut inşa edilecek
Antalya'da yangından etkilenen vatandaşlar için yeni konutların inşası planlanıyor.

AA'nın aktardığı habere göre, Antalya'daki çalışmalar hakkında bilgiler veren Antalya Valisi Ersin Yazıcı, Manavgat'ta 28 Temmuz'da başlayan ve 10 gün süren orman yangınlarına yönelik "Cumhuriyet tarihinin en büyük yangını yaşandı. 59 yerleşim yeri etkilendi, konutlar yandı. Evi yananlara yeni eşya için 50 bin liraya kadar ödemeler yapıldı. Evleri yanan vatandaşlarımıza yaşadıkları kırsal mahallelerde yeni konut yapımı çalışmaları devam ediyor" diye konuştu.
Hasar tespit çalışmalarından bahseden Vali Yazıcı, "Manavgat, Akseki, Alanya ve Gündoğmuş'ta 1322 konut belirlendi. Yaklaşık 400 ahır, samanlık, 54 de iş yeri tespit ettik. Konutları ya AFAD kanalıyla ya da kentsel dönüşüm kapsamında yapmayı planlıyoruz. Vatandaşın yaşadıkları kırsal mahallelerde konutlar yapılacak, ilçelere taşıma söz konusu olmayacak" ifadelerini kullandı.
GEREKİRSE 2B ARAZİLERİ KULLANILACAK
Yangın felaketinde konutu yanmış ama çeşitli sebeplerden ötürü yer teslimi yapamayan vatandaşlara da mahalle sınırları içerisinde yeni konut inşaatının sağlanacağını dile getiren Antalya Valisi Ersin Yazıcı, "80 metrekarelik tapu var ama evin yeri 120 metrekare, bir kısmı yola giriyor ya da başka bir alana. Bunları çözmeye çalışıyoruz. Biraz süreç yavaş ilerliyor. Hazine yerlerimiz hazır, hazine ile ilgili sorunların olduğu yerlerde de kamulaştırma yoluna gideceğiz. Hiç yer bulamazsak 2B arazilerinden istifade edeceğiz" şeklinde konuştu.
HABER İLE İLGİLİ YORUMLAR
henüz yorum yok
GÜNDEM HABERLERİ

Kentsel dönüşümle konutta yeni fiyat artışlarının önüne geçilebilir
Kentsel dönüşüm, güvenli yapı stokunun yanı sıra sektör açısından da önem taşıyor.
30 December 2021

İzmir'de kentsel dönüşüm yeni yılda hızlanacak
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 2022'de kentsel dönüşüme hız vereceği aktarıldı.