
- Kentsel Dönüşüm Haberleri

- Gaziantep Kuzey Şehir başvuruları Ocak’ta başlayacak
Gaziantep Kuzey Şehir başvuruları Ocak’ta başlayacak
TOKİ ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ortaklığıyla hayata geçirilen Kuzey Şehir projesinin başvuruları Ocak ayında başlayacak.
Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile inşa edilen Gaziantep Kuzey Şehir projesinde yer alan 3 bin 500 konutun inşaatı tamamlanmak üzere. Söz konusu Gaziantep Kuzey Şehir başvurularının ise Ocak ayında yapılması hedefleniyor. TOKİ ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ortaklığıyla hayata geçirilen 50 bin konutluk Gaziantep Kuzey Şehir projesinin ilk etabında sona yaklaşıldı. İlk etapta yer alan konutların inşaatının büyük oranda tamamlandığı belirtildi.
Şehitkamil’de yer alan Gaziantep Kuzey Şehir projesi toplam 8,5 milyon metrekare alan üzerinde yükselecek. Hayata geçirilen dev projede yaklaşık 250 bin kişinin yaşaması öngörülüyor.

Ayrıca Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşüm projesi olma özelliği taşına Kuzey Şehir Gaziantep projesi kapsamında konut sakinlerinin eğitimden sağlığa ihtiyaç duyabilecekleri her şeyin yer alacağı da kaydedildi.
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, önümüzdeki ay TOKİ gelip ödeme planını ve şartlarını açıklayacak, talep toplayacak ifadelerini kullandı. Çok yüksek bir talep beklediklerini belirten Şahin, “Burada herkes kazanacak. Biz de trafik sorununu kendi alanında çözüme kavuşturmuş olacağız” dedi.
HABER İLE İLGİLİ YORUMLAR
henüz yorum yok
GÜNDEM HABERLERİ
Kentsel Dönüşüm İstanbul’un Konut Piyasasını Nasıl Etkiliyor?
Yapay zekâ teknolojisiyle gayrimenkul değerleme ve bölgedeki en iyi emlak danışmanları ile mülk satı













