
- Kentsel Dönüşüm Haberleri

- ‘Geleceğe yönelik olmazsa yeni kentsel dönüşümler olabilir’
‘Geleceğe yönelik olmazsa yeni kentsel dönüşümler olabilir’
Yrd. Doç. Dr. Ümit Arpacıoğlu, yapıların gelecek projeksiyonlu yapılmazsa önümüzdeki yıllarda yeni kentsel dönüşümlere gerek olacağını söyledi.
Işıklar Yapı Ürünleri ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) işbirliğiyle gerçekleştirilen ‘Yapılarda Güvenlik ve Konfor Duvarla Başlar’ etkinliğinde konuşma yapan Yrd. Doç. Dr. Ümit Arpacıoğlu, birçok iklimin yaşandığı Türkiye’de farklı tasarım davranışları olması gerektiğini vurguladı. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) Öğretim Üyesi olan Yrd. Doç. Dr. Ümit Arpacıoğlu, “Yapılar gelecek projeksiyonu ile yapılmazsa önümüzdeki yıllarda yeni kentsel dönüşümler olacaktır” şeklinde konuştu.
Ayrıca yapılar ile insan bedenini karşılaştıran Arpacıoğlu, “Mevsimlere göre yaptığımız aktiviteler, giydiklerimiz değişiyor. Ancak yapıların dış cepheleri yaz-kış aynı. Dolayısıyla binaları yaparken her mevsimin şartlarını göz önünde bulundurmak gerekiyor” diye ekledi.
Konuşmasını sürdüren Arpacıoğlu, mevcut kentsel dönüşüm projelerinin “yapılar sağlam olmadığı” için yapıldığını belirterek, “Yeni yapılar gelecek projeksiyonu ile yapılmazsa önümüzdeki yıllarda başka değerleri (ısı yalıtımı, ses yalıtımı ve yangın yalıtımı) karşılamadığı için yıkılıp yeniden yapılması gündeme gelecektir” ifadelerini kullandı.
HABER İLE İLGİLİ YORUMLAR
henüz yorum yok
GÜNDEM HABERLERİ
Kentsel Dönüşüm İstanbul’un Konut Piyasasını Nasıl Etkiliyor?
Yapay zekâ teknolojisiyle gayrimenkul değerleme ve bölgedeki en iyi emlak danışmanları ile mülk satı













