
- Emlak Haberleri

- 2020 emlak vergisi ikinci taksit ödemeleri başlıyor
2020 emlak vergisi ikinci taksit ödemeleri başlıyor
Milyonlarca vergi mükellefini ilgilendiren ödeme dönemi başlıyor. İşte tüm detaylar…
01 Kasım 2020
2020 yılı emlak vergisi ikinci taksit ödemeleri yarın başlıyor. Vergi mükellefleri, Kasım ayı sonuna kadar ödemelerini yapabilecek. Ödemesini geciktirene ise ceza uygulanıyor.Türkiye sınırları içerisinde gayrimenkul sahibi olanların mükellef olduğu emlak vergisinde, ödemeler her yıl iki eşit taksit halinde yapılıyor. Emlak vergisi kapsamında konut, arsa, tarla, arazi gibi gayrimenkuller yer alıyor.
EMLAK VERGİSİ NASIL HESAPLANIYOR?
Takdir komisyonları tarafından 4 yılda bir hesaplanan emlak değerleri, 2021 yılında yeniden hesaplanacak. Bu sistemde ara yıllarda belirlenen rakama yeniden değerleme oranı ekleniyor. Yeniden değerleme oranı 2020 yılında yüzde 22.58 oldu. Yeniden değerleme oranı üzerinde konut değerinin binde 2'si alınarak emlak vergisi hesaplaması yapılıyor.
EMLAK VERGİSİ NEREDE ÖDENECEK?
Bu yıl koronavirüs salgını nedeniyle online ödemeler daha çok tercih edilir oldu. Emlak vergisi de tıpkı diğer birçok vergi türünde olduğu gibi online olarak ödenebiliyor. Vergi mükellefleri, bankaların mobil uygulamaları veya internet bankacılığı sistemi üzerinden ödemelerini yapabiliyor.
Emlak vergisi sorgulama sayfasına e-Devlet aracılığıyla Gelir İdaresi Başkanlığı'nın (GİB) sunduğu İnternet Vergi Dairesi hizmetinden ulaşılıyor.
Emlak vergisi ödemelerini geciktirenlere ise cezai işlem uygulanıyor. Vergi dönemini geçirenlere her ay içi yüzde 2 oranında gecikme zammı uygulanacak.
KİMLER EMLAK VERGİSİ ÖDEMEYECEK?
Birçok vergi türünde olduğu gibi emlak vergisinde de muafiyet şartları bulunuyor. Buna göre; emekliler, gaziler, engelliler, hiçbir geliri olmayanlar, dul ve yetimler emlak vergisinden muaf tutuluyor. Bu grupta olanlar, gayrimenkulün bağlı olduğu belediyeye başvuruda bulunularak emlak vergisi ödemesinden muaf olabilir.
HABER İLE İLGİLİ YORUMLAR
henüz yorum yok
GÜNDEM HABERLERİ
Zeray Katılım Şöleni ile Konutta 0 Faiz Fırsatı
Zeray GYO, “Faiz yok, sıra yok, belirsizlik yok” sloganıyla yüzde 40 peşinat, 0 faiz ve 60 aya varan
20 Temmuz 2026
DAP Yapı’dan bir ilk! Kendi kendini ödeyen ev modeli
Tasarrufa Dayalı Faizsiz Finansman sistemi ile 60 ve 30 aylık sözleşmelerle faizsiz kefilsiz finansm
10 Temmuz 2026
POPÜLER HABERLER
Sega Yapı, Konut Sektöründeki Mevcut Proje Ve Hedeflerini Düzenlediği Basın Toplantısıyla Tanıttı!













