
- Emlak Haberleri

- AVM yatırımcıları kuru sabitledi
AVM yatırımcıları kuru sabitledi
Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) tarafından düzenlenen toplantıya katılan yatırımcılar, kiralama işlemlerini güncel kur üzerinden uygulamadıklarını ve kurları düşük düzeylerde sabitlediklerini ifade ettiler.
07 Eylül 2018
Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD), sektörün önde gelen temsilcilerinin de katıldığı büyük bir toplantı düzenledi. Toplantının ana gündem maddesi ise dövizle kiralama meselesi oldu. Alışveriş merkezi yatırımcılarını doğrudan ilgilendiren bu konuyla ilgili görüş alış verişinde bulunan katılımcılar, genel olarak hükümetin ekonomi alanında attığı adımların desteklenmesi konusunda birleşti. Türkiye’nin çeşitli yerlerinde faaliyet gösteren 300’den fazla AVM’yi temsil eden Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) tarafından düzenlenen toplantıda konuşan temsilciler, alınacak kararların yatırımcılar, perakendeciler ve bankalar da dahil olmak üzere tüm tarafların faydasını gözetmesi gerektiğini söyledi.
Halihazırda kiralama işlemlerinde güncel kurun uygulanmadığını ifade eden AVM yatırımcıları ise, panik havasına girilmemesi adına, kurları düşük bir düzeyde sabitlediklerini veya kiralama işlemlerinde büyük indirimler uyguladıklarını ifade ettiler. Yaratılmaya çalışılan panik havasının perakende satışlara ve Türkiye ekonomisine zarar vereceğini vurgulayan yatırımcılar, bu tür spekülasyonların sürmesi halinde yatırımların ciddi anlamda sekteye uğrayacağını dile getirdiler.
HABER İLE İLGİLİ YORUMLAR
henüz yorum yok
GÜNDEM HABERLERİ
Zeray Katılım Şöleni ile Konutta 0 Faiz Fırsatı
Zeray GYO, “Faiz yok, sıra yok, belirsizlik yok” sloganıyla yüzde 40 peşinat, 0 faiz ve 60 aya varan
20 Temmuz 2026
DAP Yapı’dan bir ilk! Kendi kendini ödeyen ev modeli
Tasarrufa Dayalı Faizsiz Finansman sistemi ile 60 ve 30 aylık sözleşmelerle faizsiz kefilsiz finansm
10 Temmuz 2026
POPÜLER HABERLER
Sega Yapı, Konut Sektöründeki Mevcut Proje Ve Hedeflerini Düzenlediği Basın Toplantısıyla Tanıttı!













