
- Emlak Haberleri

- AVM'ler Mayıs ayında açılışa hazırlanıyor
AVM'ler Mayıs ayında açılışa hazırlanıyor
Koronavirüs nedeniyle kapanan AVM'ler kontrollü olarak açılışa hazırlanıyor.
23 Nisan 2020
Türkiye'de koronavirüs salgınının görülmeye başlandığı dönem olan Mart ayının ikinci haftasından itibaren bazı alışveriş merkezleri, tedbir amacıyla kapatılmıştı. Hizmete kapatılan AVM'lerin kontrollü bir şekilde açılışa hazırlandığı bildirildi.Milliyet'in aktardığı habere göre, AVM'lerin 8-15 Mayıs 2020 tarihleri arasında kademeli olarak açılışa hazırlandığı öğrenildi. Türkiye genelinde bulunan 436 AVM'nin çoğu kapalı durumda bulunuyor.
Süreç hakkında değerlendirmelerde bulunan Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) Başkanı Hüseyin Altaş, AVM'lerin 8-15 Mayıs arasında kontrollü olarak açmaya hazırlandıklarını belirterek, "İtalya, İspanya, Almanya gibi ülkeler kademeli olarak alışveriş merkezlerini açtı. Burada amaç gelir beklemek değil. Hayatın yavaş yavaş normale döndürülmesini sağlamak" diye konuştu.
HANGİ ALANLAR AÇILACAK?
Açılışın kontrollü bir şekilde yapılacağını ve sinema, gastronomi ve çocuk oyun alanlarını daha ileri tarihe bırakıp normal alanları açmayı planladıklarını açıklayan Hüseyin Altaş, "Ancak kurallar ve hijyen önlemleri çok sıkı olacak. Maske dağıtılacak, belli mesafeler konulacak. Belli aralıklarla müşteri alınacak. Bu konuda Bilim Kurulu, kamu ve perakendecilerle konuşuyoruz. Kamu tarafında kontrollü açılabileceğine yönelik görüşler var. Perakendecilerin de görüşlerine kulak vererek, ciddi kontrollerle ve şartlara uyularak kademeli olarak açmayı planlıyoruz" ifadelerini kullandı.
YÜZDE 80'İ KAPALI
Şu anda Türkiye genelinde 436 AVM'nin yüzde 80'inin kapalı durumda olduğunu aktaran Altaş, "Diğerleri açık kalsa da perakendeciler mağaza açmadığı için fiili olarak kapalı. Açılma kararı önce küçük illerde denenebilir. Vakaların daha az olduğu yerlerde. Burada kamuyla en uygun şekilde hareket edeceğiz, Bilim Kurulu ve kamunun tavsiyelerine göre açılış yapmak istiyoruz" şeklinde konuştu.
HABER İLE İLGİLİ YORUMLAR
henüz yorum yok
GÜNDEM HABERLERİ
Zeray Katılım Şöleni ile Konutta 0 Faiz Fırsatı
Zeray GYO, “Faiz yok, sıra yok, belirsizlik yok” sloganıyla yüzde 40 peşinat, 0 faiz ve 60 aya varan
20 Temmuz 2026
DAP Yapı’dan bir ilk! Kendi kendini ödeyen ev modeli
Tasarrufa Dayalı Faizsiz Finansman sistemi ile 60 ve 30 aylık sözleşmelerle faizsiz kefilsiz finansm
10 Temmuz 2026
POPÜLER HABERLER
Sega Yapı, Konut Sektöründeki Mevcut Proje Ve Hedeflerini Düzenlediği Basın Toplantısıyla Tanıttı!













