
- Emlak Haberleri

- Bakan Kurum: Yeni konut kampanyası başlayacak
Bakan Kurum: Yeni konut kampanyası başlayacak
Marmara Depremi'nin 23. yılında İstanbul'da açıklamalarda bulunan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum; yeni bir konut kampanyası başlatacaklarını duyurdu.
17 Ağustos 2022
Kentsel dönüşümde kira desteğinin artacağını açıklayan Kurum, kampanyaya ilişkin ayrıntıları da paylaştı.Kentsel dönüşümde kira desteği yüzde 30 artıyor.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Marmara Depremi'nin 23. yılında İstanbul'da kentsel dönüşüm projesi teslim töreninde konuştu.
Eylül ya da Ekim aylarında yeni bir konut kampanyasını başlatacaklarını açıklayan Bakan Kurum, projede birçok firmanın yer alacağını da belirtti.
KONUT FİYATI VE KİRALAR DÜŞECEK
Emlak Konut öncülüğünde başlayacak kampanyadan ayrıntılarsa şu şekilde;
Kampanyada faiz ve alım desteği olacak, bu kampanya ile konut fiyatı ve kiralar daha da düşecek.
KENTSEL DÖNÜŞÜMDE KİRA DESTEĞİ ARTACAK
Kampanyaya katılan firmalar süre boyunca fiyatta değişiklik yapmama sözü verecek.
Bireysel kentsel dönüşümde şu an İstanbul’da bin 150 lira olan kira desteği yüzde 30 artışla bin 500 lira olacak.
Bireysel kentsel dönüşümde şu an 400 baz puan ve 400 bin olan oranlar 600 baz puan ve 600 bine yükseltilecek.
Belediyelerin kentsel dönüşüm projelerine yüzde 50 faiz desteği verilecek.
HABER İLE İLGİLİ YORUMLAR
henüz yorum yok
GÜNDEM HABERLERİ
Sinpaş Holding'den Sürdürülebilir Geleceğe Çok Sektörlü Yatırım Vizyonu
Gayrimenkulden sanayiye, turizmden enerjiye uzanan geniş yatırım ekosistemiyle sürdürülebilirlik çal
20 Ekim 2026
Ege Yapı’dan İstanbul’da Ev Sahibi Olmak İsteyenlere Bahçeada Fırsatı
Ege Yapı, 699 bin TL’den başlayan peşinat ve 69 bin TL’den başlayan aylık taksitlerle Bahçeşehir Bah













