
- Emlak Haberleri

- Muğla

- Bodrum

- Bodrum'daki kaçak yapıların yıkımı tamamlanıyor
Bodrum'daki kaçak yapıların yıkımı tamamlanıyor
Bakanlık tarafından Bodrum'da yürütülen kaçak yapıların yıkımı sürüyor.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından tüm Türkiye'de sürdürülen kaçak yapılaşmayla mücadele kapsamında Türkiye'nin önemli turistik noktalarında kaçak olduğu tespit edilen yapıların yıkımı sürüyor. Ağustos ayında Bodrum'daki çalışmalara katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, kaçak ve imara aykırı olan otel, konut ve iskelelerin yıkımı için proje sahiplerine süre vermişti.Hürriyet Gazetesi'nden Gülistan Alagöz'ün aktardığı habere göre, Bodrum'da yaz döneminde başlayan çalışmalar Eylül ayında hızlandı. 100 kişilik ekip tarafından sürdürülen çalışmalar sonrasında yıkım çalışmaları hızlanırken 2 bin 100 birimi olan 11 otel ve 19 projede yıkım tamamlandı. Öte yandan 19 projeden 10'nun yıkımı proje sahipleri tarafından yapılırken kalan 9 projenin yıkımı Bakanlık yetkilileri ve Bodrum Belediyesi ekipleri tarafından gerçekleştirildi.
Bodrum'da gerçekleşen yıkımlar Gümbet, Bitez, Ortakent, Akyarlar, Turgutreis, Gümüşlük, Yalıkavak, Gündoğan, Göltürkbükü, Torba ve Yalıçiflik bölgelerinde oldu.
YIKIMLAR NEDEN YAPILIYOR?
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileri tarafından hazırlanan raporda Bodrum'da imara aykırı olduğu tespit edilen yapıların yıkım nedenleri sıralandı. Raporda sıralanan nedenler şu şekilde: "İmara aykırı yapı ruhsatı düzenlenerek fazladan kat kazanılmış, turizm emsali kullanılarak konut amaçlı imalatlar yapılmış, günübirlik tesis ruhsatı alınmasına rağmen konut amaçlı kullanımlara dönüştürülmüş, plana aykırı olarak bodrum katları açığa çıkarılmak suretiyle iskâna konu edilmiş, plana aykırı istinat duvarları ve dolgular yapılarak villa bahçeleri oluşturulmuş, kıyı ve sahil şeritlerinde kaçak iskele, dolgu, kıyı düzenlemeleri, asansör kuleleri, istinat duvarları yapılmış."
HABER İLE İLGİLİ YORUMLAR
henüz yorum yok
GÜNDEM HABERLERİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan, deprem konutlarının ödeme planını açıkladı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 11 ilde inşa edile
12 February 2026
Avrupa Yakası’nda ‘şehirden kopmadan nefes almak isteyenler’ için Yalı360 Küçükçekmece'de
Sega Yapı ve Mutlu İnşaat’ın ortak vizyonuyla Küçükçekmece Gölü kıyısında başlatılan 472 konutluk Ya













