
- Diğer Haberler

- Cumhuriyet Tarihinin İlk Külliyesi Bu İle Yapılıyor
Cumhuriyet Tarihinin İlk Külliyesi Bu İle Yapılıyor
Kırşehir Merkez'deki en yeni konut projeleri hakkında ve emlak sektöründeki son gelişmelere dair haberleri incelemek için tıklayınız.
İnşaat çalışmaları devam eden Ahi Evran Külliyesi "Cumhuriyet tarihinin ilk külliyesi" olacak...
TOBB, TESK ve TESKOMB’un katkıları ile Kırşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Ahi Evran Külliyesi'nde inşaat çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Çalışmalar kapsamında Ahilik müzesi inşaatı tamamlanma aşamasına gelirken Ahilik çarşısının temeli ve bodrum kat inşaatı tamamlandı.
Proje tamamlandığında "Cumhuriyet tarihinin ilk külliyesi" olacağını açıklayan Kırşehir Belediyesi Başkanı Yaşar Bahçeci, "Ahilik Kültürünü en güzel şekilde yaşatıp gelecek nesillere aktaracağız." dedi.
55 bin metrekare alan üzerine yayılan Ahi Evran Külliyesi 36 bin metrekare inşaat alanına sahip. Ahi Evran Külliyesi'nde ahilik araştırma kütüphanesi, bedesten, ahilik ve astronomi müzesi, usta ve esnaf odaları, dükkanlar, şadırvan, sahne ve tören alanı, butik konaklama tesisleri ve yeme içme mekanları bulunuyor.
Ahi Evran Külliyesi mevcut camii ve türve yapısına uygun bir mimaride ahşap ve kesme taşlarla yaşama geçiriliyor.
HABER İLE İLGİLİ YORUMLAR
henüz yorum yok
GÜNDEM HABERLERİ
Öztiryakiler, Hostech By TUSİD 2025’te Sektör Profesyonelleri ile Buluşuyoruz
27-31 Mayıs 2025 tarihleri arasında İstanbul Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenecek olan Host
21 May 2025
Polat Piyalepaşa Çarşı’da Çocuklara Özel 23 Nisan Etkinlikleri Devam Ediyor
Türkiye’nin özel sektör tarafından yapılmış en büyük kentsel dönüşüm projesi olan Polat Piyalepaşa Ç















