
- Emlak Haberleri

- Deprem bölgesinde 2 milyon TL hasar ödemesi yapıldı
Deprem bölgesinde 2 milyon TL hasar ödemesi yapıldı
Elazığ ve Malatya'da hasar tespit çalışmaları sürerken depremden zarar görenlere de ödemeler yapılıyor.
07 Şubat 2020
24 Ocak günü merkez üssü Elazığ Sivrice olan ve çevre bölgelerde de yıkıcı etki yaratan 6,8 büyüklüğündeki depremin yaraları sarılmaya çalışılıyor. Bölgede Bakanlık yetkililerinin hasar tespit çalışmaları sürerken Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) da hasar ödemelerini yapıyor.DASK Yönetim Kurulu Başkanı Mete Güler, yaptığı basın toplantısında Elazığ ve Malatya'da şu ana kadar 2 milyon TL hasar ödemesi gerçekleştirdiklerini aktardı.
DASK'ın 20 yıldır faaliyetlerini sürdürdüğünü belirten Güler, "Sivrice merkezli depremden sonra hem Elazığ hem de Malatya ve çevre illerden gelen ihbarlar oldu. Biz bu ihbarları hemen hasar dosyaları oluşturarak eksperlerimize yönlendirdik. Şu anda yaklaşık 127 kadar eksperimiz sahada faaliyetlerini yürütmekte. En kısa süre içinde tazminatlarımızı tamamlamayı planlıyoruz. Halihazırda 2 milyon lira kadar hasar ödemesi gerçekleştirdik. Önümüzdeki haftadan itibaren bu rakamların çok daha ileriye gideceğini ve mart ayı sonuna kadar da bütün tazminat ödemelerimizi gerçekleştireceğimizi düşünüyoruz" şeklinde konuştu.
HASAR TESPİT ÇALIŞMALARINDA SONA YAKLAŞILDI
Diğer yandan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkililerinin Elazığ ve Malatya'da hasar tespit çalışmaları sürüyor. Elazığ'da 59 bin 300 binadan 50 bin 062'sinde yapılan çalışmalar tamamlanırken 9 bin 238 bina için çalışmaların sürdüğü kaydedildi.
AA'nın aktardığı habere göre, 252 binanın yıkıldığı Elazığ'da 566 bina için acil yıkım kararı alındı, 7 bin 319 binanın ağır hasarlı, 1650 binanın orta hasarlı, 15 bin 158 binanın az hasarlı, 25 bin 117 binanın ise hasarsız olduğu tespit edildi.
HABER İLE İLGİLİ YORUMLAR
henüz yorum yok
GÜNDEM HABERLERİ
Zeray Katılım Şöleni ile Konutta 0 Faiz Fırsatı
Zeray GYO, “Faiz yok, sıra yok, belirsizlik yok” sloganıyla yüzde 40 peşinat, 0 faiz ve 60 aya varan
20 Temmuz 2026
DAP Yapı’dan bir ilk! Kendi kendini ödeyen ev modeli
Tasarrufa Dayalı Faizsiz Finansman sistemi ile 60 ve 30 aylık sözleşmelerle faizsiz kefilsiz finansm
10 Temmuz 2026
POPÜLER HABERLER
Sega Yapı, Konut Sektöründeki Mevcut Proje Ve Hedeflerini Düzenlediği Basın Toplantısıyla Tanıttı!













