
- Emlak Haberleri

- Ege bölgesinde kiralık villalara büyük ilgi
Ege bölgesinde kiralık villalara büyük ilgi
Koronavirüs salgını, yaz tatil planlarını da değiştirdi. Tatilciler kiralık villalara ilgi gösteriyor.
29 Temmuz 2020
Tüm dünyayı olduğu gibi ülkemizi de etkileyen koronavirüs salgını, 2020 yaz ayında insanların tatil tercihini de değiştirdi. Tatil bölgelerinden gelen bilgilere göre, tatilciler koronavirüs nedeniyle daha çok kiralık villa, apart daire veya müstakil ev tercihiyle tatillerini yapıyor.Sabah'ta yer alan habere göre, Ege Bölgesi'nin önemli tatil noktalarında Ağustos ayının ortalarına kadar kiralık villaların doluluk oranının yüzde 100 olduğu öğrenildi. Bayram döneminde otellerin doluluklarının yüzde 60'ları bulacağı belirtiliyor.
VİLLA KİRALARI BİN TL'DEN BAŞLIYOR
Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Üyesi ve Villaapart Genel Müdürü Yeliz Patıroğlu, bu yaz tatilcilerin villalara yoğun ilgi gösterdiğini belirterek, "15 Temmuz'dan beri villa ve apartların yüzde 90'ı dolu. Bu bayram döneminde yüzde 100 olacak. Yoğunluk 10 Ağustos'a kadar devam ediyor. Sonrasında yüzde 60'lara düşüyor" şeklinde konuştu.
Günlük kiralık fiyatlarından da bahseden Patıroğlu, "Apart dairelerin günlük kirası 300 ila 600 TL arasında değişiyor. Villalar ise büyüklüğü, konumu ve havuza göre bin TL ile 3 bin TL arasında değişiyor" diye konuştu.
EN FAZLA TERCİH EDİLEN NOKTALAR
2020 yaz döneminde Ege bölgesindeki noktaların öne çıktığından bahseden Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, "Özellikle Kaş, Kalkan, Adrasan, Bozburun, Çeşme, Datça, Fethiye, Bodrum, Marmaris'te kiralık villa ve butik otellerin dolulukları yüzde 100'leri buldu. Yat kiralamalarına da yoğun bir ilgi var. Özel ve butik yapılabilecek bütün seçenekler bu bayramda öne çıkıyor" ifadelerini kullandı.
HABER İLE İLGİLİ YORUMLAR
henüz yorum yok
GÜNDEM HABERLERİ
Zeray Katılım Şöleni ile Konutta 0 Faiz Fırsatı
Zeray GYO, “Faiz yok, sıra yok, belirsizlik yok” sloganıyla yüzde 40 peşinat, 0 faiz ve 60 aya varan
20 Temmuz 2026
DAP Yapı’dan bir ilk! Kendi kendini ödeyen ev modeli
Tasarrufa Dayalı Faizsiz Finansman sistemi ile 60 ve 30 aylık sözleşmelerle faizsiz kefilsiz finansm
10 Temmuz 2026
POPÜLER HABERLER
Sega Yapı, Konut Sektöründeki Mevcut Proje Ve Hedeflerini Düzenlediği Basın Toplantısıyla Tanıttı!













