
- Emlak Haberleri

- İstanbul

- Çekmeköy

- Emlak Konut Çekmeköy Taşdelen ihalesini DAP Yapı kazandı
Emlak Konut Çekmeköy Taşdelen ihalesini DAP Yapı kazandı
Emlak Konut'un Çekmeköy Taşdelen'de bulunan arsası için açılan ihaleyi DAP Yapı kazandı.
115 bin 056 metrekare büyüklüğüne sahip Emlak Konut Çekmeköy Taşdelen arsası için geçtiğimiz günlerde ilk oturum düzenlenmişti. İlk ihalede kazanan çıkmazken bugün düzenlenen ikinci oturumda DAP Yapı, arsanın yeni sahibi oldu. Düzenlenen ikinci oturumu, 'Pazarlık - Açık Artırma -Kapalı Zarf ' bölümünde DAP Holding iştiraki olan Eltes İnşaat ve İstlife İş Ortaklığı, 1 milyar 111 milyon 100 bin TL teklifle kazandı. Bu miktardan Emlak Konut GYO'ya ödenecek miktar 355 milyon 552 bin TL olarak belirlendi.
87 bin 509 metrekare inşaat alanına sahip arsada karma projelerin geliştirilmesi düşünülüyor. Son yıllarda birçok markalı konutun yükseldiği Çekmeköy'de bu kez Dap Yapı tecrübesi ile konut ve ticari ünitelerin yer alacağı projenin yükselmesi bekleniyor.
"ÇEKMEKÖY'E DAP YAPI KALİTESİNİ YAŞATACAĞIZ"
İhale sonucunu değerlendiren DAP Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, Emlak Konut'un bu ihalesine özel olarak hazırlandıklarını kaydetti. Çekmeköy'ü İstanbul'un yükselen değeri olarak nitelendiren Yılmaz, "DAP Yapı olarak Çekmeköy bölgesinin yabancısı değiliz. 2000'li yıllarda Çekmeköy'ün tanınması ve gelişmesinde başrolü oynayan markaların başında geldik. Bu bölgede Şelale Village, Şelale Crown Center, Şelale Premium, Space Center ve Centro Futura gibi çok özel projeleri hayat geçirdik. Anadolu Yakası'nın Göktürk'ü olarak nitelendirdiğim Çekmeköy'de DAP Yapı'nın ayrıcalığını yine göstereceğiz. Şehrin merkezinde doğayla iç içe muhteşem bir eser geliştireceğiz" şeklinde konuştu.
DAP Yapı'nın geçtiğimiz hafta bir başka Emlak Konut ihalesi daha kazandığını anımsatan Ziya Yılmaz, bu durumdan memnun olduklarını dile getirerek, "İstanbul'un karmaşasından hem uzakta hem de birkaç dakikalık mesafe ile ulaşım ağlarına yakın olan bu bölgede her zaman olduğu gibi DAP Yapı kalitesi ve konforunu yaşatacağız" dedi.
HABER İLE İLGİLİ YORUMLAR
henüz yorum yok
GÜNDEM HABERLERİ
Luxera GYO’dan ev sahibi yapacak “Dört Dörtlük” kampanya
Luxera GYO, “Dört Dörtlük” kampanyasıyla Luxera Topkapı, Luxera Nevbahar Life, Luxera Nevbahar Suite
30 March 2026
Fırat Life Style’dan 990 Bin TL Net Fiyatıyla "Hemen Tapulu", “Erişilebilir Konut” Modeli
Fırat Life Style’ın “Erişilebilir Konut” vizyonuyla Ankara’da hayata geçirdiği 10 bin 300 konuttan o













