
- Emlak Haberleri

- Ankara

- Etimesgut

- Etimesgut'ta konutlar değer kazanıyor
Etimesgut'ta konutlar değer kazanıyor
Yılın ilk yarısında Ankara'da en fazla değerlenen bölge Etimesgut oldu.
2020 yılının ilk 6 ayında geçen yılın aynı dönemine göre konut satışlarında artış yakalandı. Türkiye genelinde yılın ilk yarısında konut satış fiyatları ise yüzde 8.59 artış gösterdi. Türkiye genelinde ortalama konut metrekare satış fiyatı 2 bin 426 TL olarak görüldü. Endeksa tarafından oluşturulan rapora göre, Başkent Ankara'da konut satış fiyatları yılın ilk yarısında yüzde 7.99 oranında artış yakaladı. Bu dönemde Ankara'da en çok değer kazanan ilçeler Etimesgut, Gölbaşı, Çubuk, Çankaya ve Akyurt olarak görüldü.
YÜZDE 12'LİK ARTIŞ
Etimesgut'ta yılın ilk 6 ayında yüzde 12.19'luk değer artışı görüldü. İlçede son yıllarda birçok markalı konut projesi yükselirken uygun fiyatlı konutların varlığı ve gelişen ulaşım ağları dikkat çekiyor.
Etimesgut'tan sonra söz konusu listede ikinci sırada yer alan Gölbaşı'nda yüzde 11.30'luk değer artışı görüldü. Çubuk'ta yüzde 9.74'luk artış görülürken Çankaya'da yüzde 9.55, Akyurt'ta yüzde 8.03, Pursaklar'da yüzde 8, Kahramankazan'da yüzde 7.88'lik artış görüldü.
FİYATLARDAKİ ARTIŞ SEVİYESİ DEĞER ARTIŞIYLA AYNI DEĞİL
Rapor hakkında değerlendirmelerde bulunan Endeksa Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Görkem Öğüt, konut sektörünün 2020 yılına iyi bir başlangıç yaptığını hatırlatarak, "Ülkemizde pandeminin etkisinin görülmeye başlandığı Mart ayı ortalarından itibaren başta bahçeli ve müstakil ikincil konutlar olmak üzere konut talebinde artış görüldü. Artan talep ile birlikte talep edilen konut satış fiyatında da artış görüldü, fakat pazarda bu artışı karşılayacak işlem olmadığı için değer artışı o kadar yüksek seviyede gerçekleşmedi" ifadelerini kullandı.
HABER İLE İLGİLİ YORUMLAR
henüz yorum yok
GÜNDEM HABERLERİ
Luxera GYO’dan ev sahibi yapacak “Dört Dörtlük” kampanya
Luxera GYO, “Dört Dörtlük” kampanyasıyla Luxera Topkapı, Luxera Nevbahar Life, Luxera Nevbahar Suite
30 March 2026
Fırat Life Style’dan 990 Bin TL Net Fiyatıyla "Hemen Tapulu", “Erişilebilir Konut” Modeli
Fırat Life Style’ın “Erişilebilir Konut” vizyonuyla Ankara’da hayata geçirdiği 10 bin 300 konuttan o













