
- Diğer Haberler

- Fatih'te Günlük Evler Kapatıldı
Fatih'te Günlük Evler Kapatıldı
Fatih'te gelen şikayetler üzerine harekete geçen Belediye 201 günlük evi mühürledi...
Fatih'te gelen şikayetler üzerine harekete geçen Belediye 201 günlük evi mühürledi...Güvenlik sıkıntıları ve vatandaşlardan gelen şikayetler üzerine harekete geçen Fatih Belediyesi, 2015 yılında zabıta, polis ve vergi denetmenelerinden oluşan bir ekip kurmuştu. Bu sistemi Türkiye'de ilk defa uygulayan Fatih Belediyesi, gelen talepler üzerine denetlemeler yapıyor.
Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir yaptığı açıklamada, bugüne kadar toplam 20 bin 481 ev ve iş yeri denetlediklerini, bunlardan kayıt dışı ve yasaya aykırı kiralama yapan 201 evi mühürlediklerini söyledi. Bununla birlikte bu işleri yapan 32 emlakçıyı da faaliyeten men ettiklerini sözlerine ekledi.
Demir, "imar planında konut alanı olan yerlerde günlük kiralama yapılamaz" kanunundan yola çıkarak aykırı davranıp kiralama yapan evleri 6 ay ikamete kapatma yetkisi aldıklarını belirtti. Vergi denetmeni aracılığıyla ev sahiplerine 10 bin TL para cezası uygulandığını söyleyen Belediye Başkanı Demir, ayrıca 5 yıllık geçmişe dönük vergi incelemesi başlatıldığını da ifade etti.
HABER İLE İLGİLİ YORUMLAR
henüz yorum yok
GÜNDEM HABERLERİ
Öztiryakiler, Hostech By TUSİD 2025’te Sektör Profesyonelleri ile Buluşuyoruz
27-31 Mayıs 2025 tarihleri arasında İstanbul Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenecek olan Host
21 May 2025
Polat Piyalepaşa Çarşı’da Çocuklara Özel 23 Nisan Etkinlikleri Devam Ediyor
Türkiye’nin özel sektör tarafından yapılmış en büyük kentsel dönüşüm projesi olan Polat Piyalepaşa Ç













