
- Emlak Haberleri

- Gayrimenkul sertifikasında kredili alım yapılabilecek
Gayrimenkul sertifikasında kredili alım yapılabilecek
Borsa İstanbul'da işlem gören TOKİ Park Mavera 3 Projesi gayrimenkul sertifikaları, açığa satış işlemleri hariç olmak üzere sermaye piyasası araçlarının kredili alım işlemlerine yapabilecek.
12 Ekim 2017
Borsa İstanbul tarafından yapılan açıklamaya göre, TOKİ Park Mavera 3 Projesi gayrimenkul sertifikalarının 9 Ekim'den itibaren açığa satış işlemleri hariç olmak üzere sermaye piyasası araçlarının kredili alım işlemlerine konu olabileceği kaydedildi.Söz konusu olan gayrimenkul sertifikalarının açığa satış işlemleri hariç olmak üzere sermaye piyasası araçlarının kredili alım işlemlerinde özkaynak olarak kabul edilebileceği bildiren açıklamada, özkaynak oranının hesaplanmasında uygun görülen diğer sermaye piyasası araçları gibi gayrimenkul sertifikalarının da yüzde 100'ünün kabul görebileceği belirtildi.
Açıklamada, daha önce de duyurulduğu üzere, Vakıf Yatırım Menkul Değerler AŞ'nin söz konusu gayrimenkul sertifikalarında 2 Ekim'de itibaren piyasa yapıcı olarak faaliyete başladığı bilgisine de yer verildi.
AA
HABER İLE İLGİLİ YORUMLAR
henüz yorum yok
GÜNDEM HABERLERİ
İv Kandilli'de Yaşam Yakında Başlıyor
Sabah kuş sesleriyle uyanmak, gün içinde İstanbul'un her noktasına kolayca ulaşmak, akşam ise Boğaz'
10 Ağustos 2026
Zeray Katılım Şöleni ile Konutta 0 Faiz Fırsatı
Zeray GYO, “Faiz yok, sıra yok, belirsizlik yok” sloganıyla yüzde 40 peşinat, 0 faiz ve 60 aya varan
20 Temmuz 2026
POPÜLER HABERLER
Sega Yapı, Konut Sektöründeki Mevcut Proje Ve Hedeflerini Düzenlediği Basın Toplantısıyla Tanıttı!













