
- Emlak Haberleri

- İstanbul

- Gaziosmanpaşa

- Gaziosmanpaşa Acele Kamulaştırma Kararı İçin İptal Davası Açıldı
Gaziosmanpaşa Acele Kamulaştırma Kararı İçin İptal Davası Açıldı
Gaziosmanpaşa'da alınan acele kamulaştırma kararının iptali için dava açıldı...
Gaziosmanpaşa'da alınan acele kamulaştırma kararının iptali için dava açıldı...Gaziosmanpaşa’da yaklaşık 30 bin evi ve 110 bin kişiyi etkileyeceği tahmin edilen acele kamulaştırma kararı 10 Nisan 2016 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Bağlarbaşı, Karlıtepe, Küçükköy, Sarıgöl, Silahtarağa, Yenimahalle, Yenidoğan ve Yıldıztabya mahallelerinde 4 milyon 300 bin metrekarelik alanı kapsayan acele kamulaştırma kararın iptali için İstanbul İdare Mahkemesi’nde toplu dava açıldı.
Yaklaşık bin adına dava açan Sosyal Haklar Derneği’nin avukatlarından Can Atalay “Acele kamulaştırma kararı, ancak milli müdafaa gibi son derece istisnai durumlarda alınabilecek bir karardır, burada ise rant için böyle bir karar alınıyor” dedi.
HABER İLE İLGİLİ YORUMLAR
henüz yorum yok
GÜNDEM HABERLERİ
İV KANDİLLİ’DE YAŞAM İÇİN GERİ SAYIM BAŞLIYOR
Yatay mimari yapısı, zengin sosyal olanakları, geniş teras balkonları, yüksek inşaat kalitesi ve güv
22 April 2026
MAVİ ARYA’DA 18 AY VADE AVANTAJIYLA BEKLEMEDEN YAŞAM
Konut tercihlerinde öncelikler değişiyor. Uzun vadeli beklentilerden çok, bugünün yaşam ihtiyaçların












