
- Emlak Haberleri

- İlk kez konut alacaklara teşvikler verilecek
İlk kez konut alacaklara teşvikler verilecek
Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, ilk kez konut alacaklara yönelik yeni teşvik planlarının yolda olduğunu müjdeledi.
Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, ilk kez konut alacak olanlar için yeni teşviklerin yolda olduğunu açıkladı. İlk kez konut alacaklara; konut hesabına daha fazla devlet katkısı verileceği, bu birikimlerden daha düşük stopaj alınacağı ve ev alımlarında düşük tapu harcı tahsil edileceği belirtildi. Konut hesabı uygulamasını daha etkili hale getirmek isteyen Hükümet, çeşitli çalışmalar başlattı. Söz konusu çalışmalar kapsamında, vatandaşın ilk sahip olacağı konuta ‘2018 model’ destek verileceği kaydedildi.
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, “Konut hesabı uygulamasını daha etkin hale getirmek amacıyla sistemi yeniden dizayn ediyoruz. İlk kez konut sahibi olacak vatandaşlarımıza kolaylıklar sağlayacak yeni düzenleme üzerinde çalışıyoruz” şeklinde konuştu.
Sözlerini sürdüren Şimşek, “Yeni model kapsamında daha fazla devlet katkısı verilmesi planlanıyor. Konut hesabı birikimlerinden daha düşük stopaj ve ev alımlarında düşük tapu harcı tahsili düşünülüyor” ifadelerini kullandı.
AA
HABER İLE İLGİLİ YORUMLAR
henüz yorum yok
GÜNDEM HABERLERİ
Birevim 2025’te Rekor Büyüme Kaydetti, 2026 için “Sizi Düşünen Biri” Vizyonunu Hayata Geçirdi
Tasarruf finansman sektörünün öne çıkan markalarından Birevim, 2025 yılına ilişkin finansal ve opera
13 February 2026
Cumhurbaşkanı Erdoğan, deprem konutlarının ödeme planını açıkladı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 11 ilde inşa edile













