
- Emlak Haberleri

- İş yerlerinde de KDV düşürüldü
İş yerlerinde de KDV düşürüldü
Kontta KDV indiriminden sonra iş yerlerinde de KDV oranı düşürüldü.
18 Mayıs 2018
Konut satışlarını canlandırmak ve satışlarda yukarıya doğru bir ivme yakalamak adına devlet tarafından atılan konutta KDV'nin yüzde 18'den yüzde 8'e düşürülmesinden sonra gözler iş yerleri için gelecek karara çevrilmişti. Bakanlar Kurulu tarafından konutta KDV oranını düşüren karar, iş yerleri (bina ve bağımsız üniteden oluşan) için genişletildi. Buna göre iş yerleri için de alınan KDV oran yüzde 18'den yüzde 8'e indirildi.
SON TARİH 31 EKİM
İş yerlerinde KDV indirimi bugün resmen başlayarak herhangi bir süre uzatması söz konusu olmazsa 31 Ekim 2018'e kadar sürecek.
Öte yandan iş yerleri alınan kararla esnaf muafiyetinden faydalananlara ihtiyaç fazlası elektrik bedeli olarak yapılan ödemeler üzerinden uygulanacak olan gelir vergisi tevkifatı oranının sıfırlandığı bildirildi.
HABER İLE İLGİLİ YORUMLAR
henüz yorum yok
GÜNDEM HABERLERİ
Zeray Katılım Şöleni ile Konutta 0 Faiz Fırsatı
Zeray GYO, “Faiz yok, sıra yok, belirsizlik yok” sloganıyla yüzde 40 peşinat, 0 faiz ve 60 aya varan
20 Temmuz 2026
DAP Yapı’dan bir ilk! Kendi kendini ödeyen ev modeli
Tasarrufa Dayalı Faizsiz Finansman sistemi ile 60 ve 30 aylık sözleşmelerle faizsiz kefilsiz finansm
10 Temmuz 2026
POPÜLER HABERLER
Sega Yapı, Konut Sektöründeki Mevcut Proje Ve Hedeflerini Düzenlediği Basın Toplantısıyla Tanıttı!













