
- Emlak Haberleri

- Kanal İstanbul'da 'kişiye özel imar çalışması' iddialarına yalanlama
Kanal İstanbul'da 'kişiye özel imar çalışması' iddialarına yalanlama
Kanal İstanbul projesinde kişiye özel imar çalışması iddialarına Bakanlık'tan yanıt geldi.
Projelendirme ve ihale çalışmalarının sürdüğü Kanal İstanbul projesinde tartışmalar da sürüyor. Projede, Bakanlık tarafından onaylanan imar planlarıyla ilgili gündeme gelen kişiye özel imar çalışması iddialarına yalanlama geldi.AA'da yer alan habere göre, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kanal İstanbul projesinde "İstanbul ili Avrupa Yakası Rezerv Yapı Alanı 1/100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı" değişikliği ile buna uygun olarak hazırlanan imar planlarının 7 etabından 3'ünü onayladığını hatırlatarak, "Kanal İstanbul Projesi'nin imar planlarında kişiler üzerinden hareket edilerek kimseye rant amaçlı plan kararı üretilmemiştir. Aksine Kanal İstanbul imar planları, zemin+3, zemin+4 yapılaşma koşullarında yatay mimarinin gerçekleştirilmesini, mahalle kültürümüzü yaşatan yerleşme alanlarının oluşturulmasını temin etmek üzere hazırlanmış ve onaylanmıştır" şeklinde konuştu.
YÜZDE 52'Sİ YEŞİL ALAN
Projede planlama alanın yüzde 52'sini yeşil alanın oluşturduğunun altını çizen Bakan Kurum, yürüyüş ve bisiklet yolları ile ekolojik koridorların Kanal İstanbul Projesi'nin önemli bir parçası olacağını, bunların çevre düzeni ve imar planlarında açık bir şekilde kayıt altına alındığını ifade etti.
"HERHANGİ BİR KİŞİYE AYRICALIK SAĞLANMAYACAKTIR"
Kanal İstanbul Projesi'yle ilgili bazı çevreler tarafından plan notları çarpıtılarak yalanlarla dolu çirkin bir kampanyanın oluşturulmak istendiğini üzülerek gördüklerini belirten Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Kanal İstanbul Projesi'nin planlama alanlarında kişiye özel bir imar çalışması geçmişte yapılmadığı gibi bugün de bundan sonra da yapılmayacaktır. Aynı şekilde herhangi bir kişiye, kuruma ayrıcalık sağlanmamıştır, sağlanmayacaktır. İstanbul'u, unuttuğu çevre sorunları ile dolu ve hizmetten uzak günlere döndürenler, yalan ve iftira dolu bu haberlere sarılarak gündem değiştirmeye çalışmaktadırlar" şeklinde konuştu.
HABER İLE İLGİLİ YORUMLAR
henüz yorum yok
GÜNDEM HABERLERİ
Birevim 2025’te Rekor Büyüme Kaydetti, 2026 için “Sizi Düşünen Biri” Vizyonunu Hayata Geçirdi
Tasarruf finansman sektörünün öne çıkan markalarından Birevim, 2025 yılına ilişkin finansal ve opera
13 February 2026
Cumhurbaşkanı Erdoğan, deprem konutlarının ödeme planını açıkladı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 11 ilde inşa edile













