
- Emlak Haberleri

- Kira Gelir Vergisi 2.Taksiti İçin Son Gün Yarın
Kira Gelir Vergisi 2.Taksiti İçin Son Gün Yarın
Mart ayında ilk taksiti ödenen Kira Gelir Vergisi'nin ikinci taksitini ödemek için son gün yarın...
Mart ayında ilk taksiti ödenen Kira Gelir Vergisi'nin ikinci taksitini ödemek için son gün yarın...
Mülk sahibinin gayrimenkul kiralama işlemlerinden elde ettiği kira gelirlerini önceden belirlenmiş istisna bedelini geçmesi durumunda kira gelir vergisi ödemesi gerekir.
Kira gelir vergisini istisna bedelinden yüksek kira geliri elde eden mal sahipleri ödüyor. Mesken kira geliri olanlar elde ettikleri kira gelirinin 2014 yılı için istisna tutarı olan 3 bin 300 lirayı aşması durumunda ilgili mercilere kira gelir vergisi beyannamesi vermeleri gerekiyor.
İşyerinde ise kira gelirleri üzerinden vergi kesintisi yapılanlardan, kira gelirlerinin brüt tutarı beyanname verme sınırını (2014 yılı için 27 bin lira) aşanlar vergi mükellefi oluyor.
Kira gelir vergisinin mükellefi, her kira geliri elde eden mal sahipleri değil, bir sene boyunca elde edilen geliri istisna haddini aşan mal sahipleri oluyor.
Kira gelir vergisi, önceki yıl içerisinde elde edilen kira gelirleri için 1 yıl içerisinde 2 eşit taksit olarak ödeniyor.
Yukarıdaki istisna bedelinden yüksek oranda kira geliri olanlar Mart ayında beyanname vererek ilk taksitini ödedi.
Verginin ikinci taksit ödemeleri ise Temmuz ayında yapılıyor. Buna göre, kira gelir vergisi ödemeleri için son 3 gün bulunuyor.
HABER İLE İLGİLİ YORUMLAR
henüz yorum yok
GÜNDEM HABERLERİ
Zeray Katılım Şöleni ile Konutta 0 Faiz Fırsatı
Zeray GYO, “Faiz yok, sıra yok, belirsizlik yok” sloganıyla yüzde 40 peşinat, 0 faiz ve 60 aya varan
20 Temmuz 2026
DAP Yapı’dan bir ilk! Kendi kendini ödeyen ev modeli
Tasarrufa Dayalı Faizsiz Finansman sistemi ile 60 ve 30 aylık sözleşmelerle faizsiz kefilsiz finansm
10 Temmuz 2026
POPÜLER HABERLER
Sega Yapı, Konut Sektöründeki Mevcut Proje Ve Hedeflerini Düzenlediği Basın Toplantısıyla Tanıttı!













