
- Emlak Haberleri

- "Konut fiyatlarındaki artış dengelenmeli"
"Konut fiyatlarındaki artış dengelenmeli"
İkinci el konut fiyatlarında Haziran ayında başlayan fiyat artışları gerileme kaydetmedi.
Kamu bankaları tarafından Haziran ayı başı itibarıyla sunulmaya başlanan tarihin en düşük maliyetli konut kredisi kampanyasıyla beklemede olan gayrimenkul yatırımcıları harekete geçti. Bu durumu fırsat bilen bazı mülk sahipleri ise konut fiyatlarında artışa gitti.Konut fiyatları hakkında değerlendirmelerde bulunan Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, faiz indiriminden sonra konut fiyatlarının artamaya başladığını belirterek, "Kimse faiz indirimlerinden faydalanıp fiyatları yukarı çekmemeli" diye konuştu.
Haziran ayında yakalanan rekor konut satışından sonra görülen talep artışının fırsatçıların işine yaradığını ifade eden Palandöken, "Özellikle ikinci el konut fiyatları yüzde 30 ila 40 arasında artış gösterdi. Ancak ikinci el konuttaki avantajlı faiz uygulaması yavaş yavaş azalmaya başlarken konut fiyatları aşağı düşmeli" şeklinde konuştu.
"FAİZ İNDİRİMİ CAZİBESİNİ YİTİRDİ"
Konut fiyatlarında yapılan artışlarla kredi faiz indirimlerinin cazibesini yitirdiğine dikkat çeken TESK Başkanı Bendevi Palandöken, "İkinci el konutlarda büyük bir artış gösteren fiyatlar bir an önce normale dönmeli. Çünkü bu artış adeta sabun köpüğünü andırıyor. Nitekim ikinci el konut satışlarında bankalar tarafından uygulanan faiz indirimleri cazibesini kaybetmeye başladı. Temmuz ayının ortasından itibaren bankaların ikinci el konutlar için uyguladığı vade oranı 0.74'ten 0.79'lara çıkarıldı. Geri ödemesiz dönem ile kredilerin süresi aşağı çekildi" şeklinde konuştu.
Konut fiyatlarının eski seviyesine düşmesi gerektiğini dile getiren Palandöken, "Piyasanın al üst olmaması için konut fiyatlarındaki artış dengelenmeli. Bankaların yaptığı faiz indirimine destek olarak mülk sahipleri ve firmalar da konut fiyatlarında makul oranlarda indirime gitmeli. Ev sahibi olmak isteyen vatandaşlarımıza fırsat oluşturmak ve piyasaları harekete geçirmek için kampanyalar düzenlenmeli" ifadelerini kullandı.
HABER İLE İLGİLİ YORUMLAR
henüz yorum yok
GÜNDEM HABERLERİ
Birevim 2025’te Rekor Büyüme Kaydetti, 2026 için “Sizi Düşünen Biri” Vizyonunu Hayata Geçirdi
Tasarruf finansman sektörünün öne çıkan markalarından Birevim, 2025 yılına ilişkin finansal ve opera
13 February 2026
Cumhurbaşkanı Erdoğan, deprem konutlarının ödeme planını açıkladı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 11 ilde inşa edile













