
- Emlak Haberleri

- "Konut fiyatlarının ucuzlaması lazım"
"Konut fiyatlarının ucuzlaması lazım"
EmlakBank Genel Müdürü Deniz Aksu, sektör hakkında değerlendirmelerde bulundu.
2001 yılında tasfiye edilmesinden sonra geçtiğimiz günlerde resmen faaliyetlere başlayan Emlak Katılım Bankası, şimdiden sektöre yeni bir heyecan kazandırdı. EmlakBank’ın Genel Müdürü Deniz Aksu, sektör ve Emlak Bankası hakkında değerlendirmelerde bulundu.Konut fiyatlarının ucuzlaması gerekliliğinden bahseden Aksu, "Maliyetleri düşürmek için tüm paydaşlarla işbirliği yapacağız, imalatın daha ucuz olmasını sağlayacağız" dedi.
İnşaatçıların maliyetindeki belirsizliklerin yeni konut fiyatlarına yansıdığını belirten Aksu, "Yürüyen merdiven ve asansör alanında iş yapan iki Alman firması ile anlaşma imzaladık; bu şirketler Türkiye’de üretim yapacak, biz de finansman ayağına katılacağız. Şu anda varlıkların fiyatı ile ilgili anlaşmazlık var, stoklarla ilgili değil" şeklinde konuştu.
"KONUTTA ATIL STOK YOK"
Türkiye genelindeki konut stoğu tartışmalarına bir açıklama ile dahil olan Deniz Aksu, "Konutta atıl kalmış stok yok. Şu anda inşaatta mevcut stokların hepsi bankalarda teminatta. Teminatta olmayan konut stoku yok" diye konuştu.
Emlak Katılım Bankası'nın 10 milyon dolara kurulduğunu açıklayan Aksu, 2019 yılında yedi coğrafi bölgede olacaklarını belirterek 5 şubenin imzasını attıklarını ve başka bankaların boşalttıkları şubelere girdikleri için daha az masrafla işi yönettiklerini aktardı. Deniz Aksu, son olarak Emlak Bank'ın kısa vadede uygulamaya koyacağı yeni yöntemleri sıraladı. İşte o yöntemler: Tedarik zinciri finansman modeli, uzun vadeli TL piyasası, varlıkların yönetimi, alım hakkına dayanan kira sertifikası, gayrimenkul yatırım fonu, ipotek sertifikası.
HABER İLE İLGİLİ YORUMLAR
henüz yorum yok
GÜNDEM HABERLERİ
POLAT GAYRİMENKUL, BUDAPEŞTE’DEKİ YENİ PROJESİ SEVEN PEARL İLE SEÇKİN BİR YAŞAMIN KAPILARINI ARALIYOR
Türkiye’de ve dünyada, gayrimenkul sektörünün öncü oyuncularından Polat Gayrimenkul, Macaristan’daki
17 November 2025
Türkiye’de konut finansmanı dengeleri değişiyor
Konut kredisi %34 arttı, tasarruf finansmanı %298 büyüdü













