
- Emlak Haberleri

- Tunceli

- Tunceli

- Konutların Mertrekare Birim Fiyatları Yükseldi
Konutların Mertrekare Birim Fiyatları Yükseldi
Türkiye Yeni Konutlar Fiyat Endeksi'ne göre, konutların metrekare birim fiyatları 2015 yılının Mayıs ayında yüzde 1,40 arttı.
Türkiye Yeni Konutlar Fiyat Endeksi'ne göre, konutların metrekare birim fiyatları 2015 yılının Mayıs ayında yüzde 1,40 arttı.
Türkiye genelinde, 45 ilde son iki yılda yapımı gerçekleşen konutların değerleme raporları analiz edilerek hesaplanan Türkiye Yeni Konutlar Fiyat Endeksi (TYKFE) 2015 yılı Mayıs ayında bir önceki aya göre yüzde 1,40 oranında artarak 177,73 düzeyinde oldu. Endeks bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 16,83 oranında, reel olarak ise yüzde 8,27 oranında arttı.
Üç büyük ilin konut fiyat endekslerindeki gelişmeler değerlendirildiğinde, 2015 yılı Nisan ayında bir önceki aya göre İstanbul, Ankara ve İzmir’de sırasıyla yüzde 2,17, yüzde 1,15 ve yüzde 1,03 oranlarında artış görüldü. Endeks değerleri bir önceki yılın aynı ayına göre ise İstanbul, Ankara ve İzmir’de sırasıyla yüzde 28,61, 11,85 ve 14,65 oranlarında artış gösterdi.
Üç büyük ilin yeni konutlar fiyat endeksleri değerlendirildiğinde 2015 yılı Nisan ayında bir önceki aya göre, İstanbul, Ankara ve İzmir’de sırasıyla yüzde 1,82, yüzde 1,12 ve yüzde 0,11 oranlarında arttı. Endeks değerleri bir önceki yılın aynı ayına göre ise İstanbul, Ankara ve İzmir’de sırasıyla yüzde 25,21, 14,53 ve 17,78 oranlarında artış kaydetti.
HTemlak'ta yer alan habere göre; TKFE’deki en yüksek yıllık değişimin gerçekleştiği düzeyler yüzde 28,61 ile İstanbul ve yüzde 24,16 ile Aydın, Denizli ve Muğla olurken, en düşük yıllık değişimin gerçekleştiği düzeyler ise yüzde 2,39 ile Erzurum, Erzincan ve Bayburt ve yüzde 4,09 ile Bingöl, Elazığ, Malatya ve Tunceli oldu.
HABER İLE İLGİLİ YORUMLAR
henüz yorum yok
GÜNDEM HABERLERİ
Ege Yapı Kalitesi Şimdi de Beyoğlu’nda
Gayrimenkul sektöründe 20 yılı aşkın deneyimiyle dikkat çeken Ege Yapı, İstanbul’da tarih, kültür ve
03 April 2026
Luxera GYO’dan ev sahibi yapacak “Dört Dörtlük” kampanya
Luxera GYO, “Dört Dörtlük” kampanyasıyla Luxera Topkapı, Luxera Nevbahar Life, Luxera Nevbahar Suite
30 March 2026
Fırat Life Style’dan 990 Bin TL Net Fiyatıyla "Hemen Tapulu", “Erişilebilir Konut” Modeli
30 March 2026
26 March 2026
Katılımevim’i de çatısı altında bulunduran Pusula Holding’den Londra merkezli küresel adım













