
- Emlak Haberleri

- Markalı konut projelerinde satışların yüzde 10'u yabancılara
Markalı konut projelerinde satışların yüzde 10'u yabancılara
Yabancı yatırımcıların Türkiye'deki konut yatırımları artmaya devam ediyor.
REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi Nisan ayı raporu yayınlandı. Rapora göre, Nisan ayında bir önceki aya göre yüzde 0.22, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 2.38 ve endeksin başlangıç dönemi olan 2010 yılı Ocak ayına göre ise yüzde 84.70 oranında nominal artış gözlemlendi.Açıklanan rapora göre, Nisan ayında bir önceki aya göre 1+1 konut tipinde yüzde 0.49 oranında azalış, 2+1 konut tipinde yüzde 0.75 oranında artış, 3+1 konut tipinde yüzde 0.05 oranında nominal artış ve 4+1 konut tipinde yüzde 0.62 oranında fiyat artışı görüldü.
Yabancılara konut satışlarına bakıldığında ise Nisan ayında markalı konutlarda yüzde 10'luk satış diliminin yabancılara yapıldığı görüldü. Öte yandan bu satışlar yüzde 48 oranında 2+1 konut tipinde gerçekleşti.
"YABANCIYA SATIŞLARIN ARTACAĞINA İNANIYORUM"
GYODER Başkanı Doç. Dr. Feyzullah Yetgin, Yeni Konut Fiyat Endeksi Nisan ayı raporunu değerlendirdi. Banka kredisi kullanım oranına dikkat çeken Yetgin, "Şubat ayında yüzde 13 olan banka kredisi kullanım oranının, Mart ayında yüzde 15’e, Nisan ayında da yüzde 21’e yükselmesi, kredisi kullanımında yılın ilk ayında başlayan hareketliliğin sürdüğünü gösteriyor. Ayrıca Şubat ayında yüzde 4, Mart ayında yüzde 9 oranında gerçekleşen yabancı yatırımcıya satışlar, Nisan ayında yüzde 10’a yükseldi. Yabancı yatırımcılara satışların önümüzdeki aylarda artmaya devam edeceğine inanıyorum" diye konuştu.
HABER İLE İLGİLİ YORUMLAR
henüz yorum yok
GÜNDEM HABERLERİ
İV KANDİLLİ’DE YAŞAM İÇİN GERİ SAYIM BAŞLIYOR
Yatay mimari yapısı, zengin sosyal olanakları, geniş teras balkonları, yüksek inşaat kalitesi ve güv
22 April 2026
MAVİ ARYA’DA 18 AY VADE AVANTAJIYLA BEKLEMEDEN YAŞAM
Konut tercihlerinde öncelikler değişiyor. Uzun vadeli beklentilerden çok, bugünün yaşam ihtiyaçların













