
- Emlak Haberleri

- İstanbul

- Sarıyer

- Maslak’taki Plazalar Boşalıyor!
Maslak’taki Plazalar Boşalıyor!
İstanbul Sarıyer'deki en yeni konut projeleri hakkında ve emlak sektöründeki son gelişmelere dair haberleri incelemek için tıklayınız.
İstanbul'un ofis bölgelerinden Maslak'taki plazalar günden güne boşalıyor. Sebebi ise büyüyen şirketlerin dar ofis istemiyor olması...
Ortalama metrekare fiyatlarının 5 bin doları bulduğu Maslak'ta şirketler dar ofis katlarından vazgeçip daha büyük alanlara geçiyor.
İstanbul’un en gözde bölgelerinden olan Maslak, son 10 yılda değerini 15 kat artırdı. Geçmişte fabrikaların bulunduğu bölgede bugün İstanbul’un en pahalı gökdelenleri yükseliyor.
2005 yılında ortalama metrekare satış fiyatı bin dolar olan bölgede, 2015 yılında fiyatlar 5 bin dolara kadar çıktı.
Levent-Maslak hattında yer alan ofislerin ortalama metrekare kiraları 2005 yılında 13 dolar iken 2015 yılında 20 dolar seviyesine ulaştı.
İstanbul'un prestijli bölgesi Maslak'taki ofis katları her geçen gün boşalıyor.
Büyüyen şirketler, Maslak'taki dar ofis katlarından vazgeçip daha büyük alanlara geçiyor. İstanbul’un en pahalı gökdelenlerinin yer aldığı Maslak, yoğun trafik nedeniyle de yeni kiracılar tarafından tercih edilmiyor.
İSTANBUL'UN YENİ OFİS MERKEZLERİ İÇİN TIKLAYIN
Ofis katlarının yüzde 10-15 boşaldığı Maslak'tan kaçanlar en çok yeni projelerle öne çıkan Basın Ekpres'i tercih ediyor, Basın Ekspres'i ise Ümraniye ve Kağıthane takip ediyor.
İSTANBUL'DAKİ OFİSLERİN METREKARE KİRA BEDELLERİ
Gayrimenkul danışmanlığı hizmeti sunan JLL Türkiye firması, İstanbul‘da bulunan ofislerin bölgelere göre metrekare kira bedellerini açıkladı.
İstanbul’da ofis pazarı metro yatırımlarına göre şekilleniyor. Trafikten bunalan ofis kiracıları önce ‘metroya ne kadar yakın’ sorusunu soruyor. Ofislerin metrekare kira bedellerinin artışları da metroya yakınlığına göre yüzde 150’yi bulabiliyor.
İşte İstanbul’da ofislerin bölgelere göre metrekare kira bedelleri :
– Levent : 25-47 dolar
– Maslak : 20-37 dolar
– Seyrantepe – Kağıthane : 15-30 dolar
– Basın ekspres Yolu : 8-15 dolar
– Kavacık : 18-22 dolar
– Ümraniye : 18-25 dolar
– Kozyatağı – İçerenköy : 22-30 dolar
– Küçükyalı – Maltepe : 16-20 dolar
– Kartal : 10-12 dolar
HABER İLE İLGİLİ YORUMLAR
henüz yorum yok
GÜNDEM HABERLERİ
Zeray Katılım Şöleni ile Konutta 0 Faiz Fırsatı
Zeray GYO, “Faiz yok, sıra yok, belirsizlik yok” sloganıyla yüzde 40 peşinat, 0 faiz ve 60 aya varan
20 Temmuz 2026
DAP Yapı’dan bir ilk! Kendi kendini ödeyen ev modeli
Tasarrufa Dayalı Faizsiz Finansman sistemi ile 60 ve 30 aylık sözleşmelerle faizsiz kefilsiz finansm
10 Temmuz 2026
POPÜLER HABERLER
Sega Yapı, Konut Sektöründeki Mevcut Proje Ve Hedeflerini Düzenlediği Basın Toplantısıyla Tanıttı!













