
- İnşaat Sektörü Haberleri

- Müteahhitler demir ve çimento fiyatlarına düzenleme talep ediyor
Müteahhitler demir ve çimento fiyatlarına düzenleme talep ediyor
Demir ve çimento fiyatlarına yönelik tartışmalar sürüyor.
2020 yılının ilk yarısında başlayan demir ve çimento fiyatlarındaki artışlar, müteahhitler tarafından tepki çekmişti. Çimento üreticileri ise salgın nedeniyle fiyatlarda beklenen düzeyde artışların yapıldığı düşüncesini savundu. Fiyat tartışmaları yıl sonuna kadar devam etti. Müteahhitler bir kez daha demir ve çimento fiyatlarında fiyat düzenlemesine gidilmesi yönünde çağrıda bulundu.İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, demir ve çimento fiyatlarına ilişkin yeni bir açıklama yaptı. Tellioğlu, açıklamasında tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs salgınından inşaat sektörünün de etkilendiğine değindi.
"SEKTÖRÜ DURMA NOKTASINA GETİRDİ"
Başta demir ve çimento olmak üzere temel inşaat malzemelerinde yaşanan olağanüstü fiyat artışlarının sektörü durma noktasına getirdiğini belirten İMKON Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, demirin kilogram fiyatının son 6 ay içinde 3.5 liradan 6 liraya çıktığı bilgisini paylaştı.
Demir, çimento ve beton üreticilerinin acil fiyat düzenlemesine gitmesini ve üretimi artırarak iç pazarın ihtiyacını karşılamasını istediklerini belirten Tellioğlu, "Demir-çelik ürünlerinde ve diğer temel inşaat malzemelerinde yaşanan fahiş fiyat artışları, dövizde yaşanan artış, enflasyon ve faiz parametrelerini kapsayan ekonomik değerlendirmelerle izah edilememektedir. Tek sorun fiyat artışları olmayıp, demir, çimento ve beton üretiminde dünyada ilk 8 ülke içinde yer almamıza rağmen iç pazarda malzeme tedarikinin zorlaşması da büyük bir sorun haline gelmiştir" şeklinde konuştu.
Kamu kuruluşlarıyla iş yapan müteahhitlerin yaşadığı sıkıntıya da değinen Tellioğlu, bu müteahhitlerin girdi fiyatlarındaki artışlar sebebiyle taahhütlerini yerine getirmekte zorlandığını belirterek hükümetin, bu müteahhitlere fiyat farkı düzenlemesi ve süre uzatımı gibi imkanlar sağlaması gerektiğini ifade etti.
HABER İLE İLGİLİ YORUMLAR
henüz yorum yok
GÜNDEM HABERLERİ
Tarım Arazilerinde Yeni Dönem Hobi Bahçesi ve İzinsiz Yapılara Sıkı Denetim
20 Haziran 2026 tarihli Resmî Gazete’de yayımlanan 7584 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanu
22 June 2026
Türkiye Genelinde Konut Fiyatları 5 Milyon TL’yi Aştı, Geri Dönüş Süresi 13 Yıl Oldu
Emlakjet ve Endeksa’nın Mayıs 2026 Konut Değer Raporu’na göre Türkiye genelinde ortalama konut fiyat













