
- Emlak Haberleri

- Sektörde kredi faizleri için aşağı yönlü ivme bekleniyor
Sektörde kredi faizleri için aşağı yönlü ivme bekleniyor
Yaz döneminde canlanma belirtileri gösteren konut sektöründe gözler kredi faiz oranlarında.
Konut Geliştiricileri ve Yatırımcılar Derneği (KONUTDER) Yönetim Kurulu Başkanı Z. Altan Elmas tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün 5. Yıldönümü dolayısıyla bir açıklama yapıldı.Yazılı olarak yapılan açıklamada, "Beş yıl önce yaşanan ve unutmayacağımız 15 Temmuz hain darbe girişiminde cesur milletimiz gerçek kutlu direniş öykümüzü yazdı. Ülkece tek vücut olarak büyük bir sınav verdik. Aziz milletimizin korkusuzca tankların önüne yattığı, göğsünü kurşunlara siper ettiği gecede milli irademiz ve geleceğimiz şer odaklarının hedefindeydi. 15 Temmuz bir direniş destanıdır; tüm cihana kötülük karşısında her vakit kenetlendiğimizi, bizi asla ayrıştıramayacaklarını bir kez daha anlattık. Sabah güneş yeniden doğduğunda iş yerlerinin kapıları sonuna kadar aralandı. Çiftçiler toprağı çapaladı. Fabrikalarda üretim hız kesmedi. Firma olarak bizde satış ofislerimizi açtık, şantiyelerimizi devam ettirdik. Meydanlar şuurlu kitlelerce dolup taştı. Yılmadığımızı, yıldıramayacaklarını gösterdik. Asla unutmamak gerekiyor ki ‘birlik’, güzel ülkemizin anahtarıdır, bizi tanımlayan kusursuz bir değerdir" ifadeleri kullanıldı.
"EKONOMİMİZ YENİDEN HAREKETLENMEYE BAŞLADI"
Ülke olarak son birkaç yılı zorlu ekonomik şartlar altında geçirdiğimizi belirten Elmas, "Enflasyon, kur baskısı gibi zorlu mücadeleler verdik. Ekonomi cephesinde bu badirelerin en az hasarla atlatılması için sadece elimizi değil, tüm benliğimizi taşın altına koymaktan asla çekinmedik. 15 Temmuz sonrasında, enflasyon, faiz ve kur baskısı gibi türbülanslara girdik, zorlu mücadeleler verdik. 2019’un son çeyreğinde yakaladığımız ivme, 2020 başında salgın öncesi iki buçuk aylık süreçte de güç kaybetmeden devam etti. Salgınla birlikte tüm dünya ekonomisi, sektörler yavaşladı. Dünyanın sayılı ülkeleriyle birlikte ülkemizde de hızla başlatılan aşılamanın devreye girmesi ve karantina yasaklarının kaldırılmasıyla ekonomimiz yeniden hareketlenmeye başladı" diye konuştu.
Tüm bunlarla birlikte yeni bir döneme de giriş yapıldığına dikkat çeken Elmas, "İş yerleri açıldı, üretim başladı, tüm sektörler için çark yeniden dönmeye başladı. Konut üreticisi firmalar olarak, bundan sonrasında kredi ve mevduat faizlerinde de kademeli olarak aşağı yönlü hareketler beklemekteyiz. Yılın geri kalanında da bu trendin sürmesini ve reel ekonominin lokomotifi konumunda olan gayrimenkul sektörünün daha rahat hareket etmesini umut ediyoruz. İlerleyeceğimiz bu safhalardan sonra ekonomimizde belirlediğimiz hedeflerimize kısa sürede ulaşacağımıza inanıyorum" ifadelerini kullandı.
HABER İLE İLGİLİ YORUMLAR
henüz yorum yok
GÜNDEM HABERLERİ
Birevim 2025’te Rekor Büyüme Kaydetti, 2026 için “Sizi Düşünen Biri” Vizyonunu Hayata Geçirdi
Tasarruf finansman sektörünün öne çıkan markalarından Birevim, 2025 yılına ilişkin finansal ve opera
13 February 2026
Cumhurbaşkanı Erdoğan, deprem konutlarının ödeme planını açıkladı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 11 ilde inşa edile













