
- Emlak Haberleri

- Tapu harcı indirimi 31 Ekim’de sona eriyor
Tapu harcı indirimi 31 Ekim’de sona eriyor
Bakanlar Kurulu tarafından alınan kararla uygulamaya konulan tapu harcı indirimi 31 Ekim 2018 tarihinde sona eriyor. İndirimden faydalanmak isteyen vatandaşların ellerini çabuk tutması gerekiyor.
15 Ekim 2018
Bakanlar Kurulu tarafından alınan bir kararla uygulamaya konulan tapu harcı indirimi kampanyası devam ediyor. Gayrimenkul alım satım işlemlerindeki masrafları azaltmak için başlatılan uygulama 31 Ekim 2018 tarihinde sona eriyor. 5 Mart 2018 tarihinden itibaren yürürlüğe koyulan uygulama ile iş yeri ve konut alım satımlarında binde 20 yerine binde 15 oranında harç tahsil ediliyor. Buna göre değeri 300 bin lira olan bir daire için talep edilen 12 bin liralık harç bedeli, 9 bin liraya düşüyor. Bu bedeli alıcı ve satıcı yüzde 50, yüzde 50 olacak şekilde ödüyor.
Sona ermesine 15 gün kalan tapu harcı indirimi uygulamasına arazi ve arsalar dahil edilmiyor. Bu tür gayrimenkullerin alımı ve satımı sırasında daha önce olduğu gibi binde 20 oranında bir tapu harcı bedeli talep ediliyor.
HABER İLE İLGİLİ YORUMLAR
henüz yorum yok
GÜNDEM HABERLERİ
Zeray Katılım Şöleni ile Konutta 0 Faiz Fırsatı
Zeray GYO, “Faiz yok, sıra yok, belirsizlik yok” sloganıyla yüzde 40 peşinat, 0 faiz ve 60 aya varan
20 Temmuz 2026
DAP Yapı’dan bir ilk! Kendi kendini ödeyen ev modeli
Tasarrufa Dayalı Faizsiz Finansman sistemi ile 60 ve 30 aylık sözleşmelerle faizsiz kefilsiz finansm
10 Temmuz 2026
POPÜLER HABERLER
Sega Yapı, Konut Sektöründeki Mevcut Proje Ve Hedeflerini Düzenlediği Basın Toplantısıyla Tanıttı!













